• Kľačianska Magura

          • Aj cesta môže byť cieľ 

            Pekné slnečné počasie poslednej soboty potešilo aj  členov turistického krúžku.  

                Na Kľačiansku Maguru sme vystúpili dlhšou trasou (takmer 19 km) a absolvovali sme trochu náročnejší turistický výstup. Odmenou bolo krátke posedenie na Chate pod Kľačianskou Magurou, ale pre niektorých určite aj dobrý pocit z prekonania samého seba a z pekného športového výkonu. Staršie turistky, ktoré sme cestou hore aj dole míňali, boli príjemne prekvapené, pretože  už dlho nestretli v horách turistický krúžok. Tešíme sa aj z toho , ako sme nakoniec opäť úspešne stihli plánovaný spoj a trojminútovú rezervu sme využili na posledné spoločné zábery (pozri fotoalbum). Aj Vás opäť pozývame na najbližšiu spoločnú akciu.   

            V.Hnilová, D. Hanková, vedúce krúžku

          • Mesto robotov

          • Exkurzia prírodovedných predmetov

                   Dňa 23.10.2019 sme sa spoločne s mojou triedou a mladšími spolužiakmi zúčastnili exkurzie v Bratislave, ktorá niesla názov „Mesto Robotov.“   Na tejto akcii sme mali možnosť nie len vidieť, ale aj vyskúšať rôzne typy robotov z celého sveta. Počas exkurzie sme sa zúčastnili aj robotického divadla.  Z celkového počtu 72 robotov sme videli napríklad 3D tlačiareň v akcii, robotických domácich maznáčikov, virtuálnu realitu a mali sme možnosť vyskúšať si zajazdiť na robotickom skútri,  hrať hudbu na vlastnom tele, byť pretekárom formuly jeden, či zistiť svoju váhu na rôznych planétach slnečnej sústavy. Zažili sme mnoho zábavy, a domov sme si priniesli plno zážitkov.

                    Na vlastné oči sme videli pokrok techniky  a možnosti ktoré nám ponúka. Ďakujeme pani učiteľke Ihlárovej a pánovi učiteľovi Hnilovi za krásnu exkurziu.

            „Veda a technika sa nachádza v základoch každého pokroku, ktorý uľahčuje ľudský život a zmenšuje utrpenie.“ —  Marie Curie-Skłodowská
             

            Emma Siekelová, 9.A
             

          • Turistický krúžok pozýva

          • Turistický krúžok starších žiakov pozýva svojich členov a záujemcov na sobotňajší výstup na Chatu Kľačianska Magura. V prípade výzarne nepriaznivého počasia sa uskutoční náhradný program - Rozhľadňa Dubeň a Kostol sv. Štefana Kráľa v Žiline. Viac informácií: Mgr. V. Hnilová, PhDr. D. Hanková  

          • Na nový level 2019

          • V hre je 24.000€ na nákup výpočtovej techniky pre 9 najlepších škôl na Slovensku a žrebovanie o viac než 100 skvelých cien pre každého kto zahlasuje SMSkou za svoju školu.

            PODPOR NAŠU ŠKOLU A VYHRAJ!

            KAŽDÝ HLAS SA POČÍTA  A POSÚVA NAŠU ŠKOLU K LEPŠIEMU VYBAVENIU, KTORÉ ŽIAKOM NAPOMÁHA EFEKTÍVNEJŠIE A RÝCHLEJŠIE SI OSVOJOVAŤ NOVÉ VEDOMOSTI.

            Ď A K U J E M E

            Súťažíme od 1.10. 2019 do 30.11. 2019

            9 škôl s najväčším počtom hlasov (3 z každej veľkostnej kategórie) si rozdelí bank 24.000€ na nákup najmodernejšej výpočtovej techniky. Škola tak môže získať 1.000€ až 5.000€ na nákup notebookov, PC, interaktívnych tabúľ, tlačiarní, projektorov... 

            KAŽDÝ DEŇ MOŽEŠ POSLAŤ J E D E N HLAS.

            SMS hlas na číslo 6662 v tvare NNL YCH

          • ZOO BOJNICE

          • Bola streda 16.10. a my šiestaci sme sa stretli pred školou. Cestovali sme na exkurziu z anglického jazyka do ZOO. Videli sme mnohé zvieratá či už opice (monkeys) , alebo slony (elephants). Bolo tam  aj vivárium, kde sa na nás prizrela anakonda (anaconda). Usmievala sa na nás exotická korytnačka (exotic turtle). Pri príchode k opiciam sa začala veľká opičia naháňačka. Aj keď sme sa priblížili k výbehu medveďov (bears), tie sa začali predvádzať tiež. Nakúpili sme si veľa pamiatok. Bolo tam výborne.

                                                                                                                                 T. Baľaľa, M. Vrábliková, J. Žúbor, 6.C

          • Aké predmety oživia vaše spomienky na školu?

          • Naši milí,

                   ak vás vaše nohy zanesú z akéhokoľvek dôvodu do budovy našej  OSLÁVENKYNE, zastavte sa na chvíľu a venujte pár minút zo svojho času panelom a retro výstave, ktoré zbadáte určite ihneď.

            Zaspominajte si,  aké to bolo...

                   Možno sa nájdete na starých fotografiách, možno v duchu zajasáte: " Jeeej, aj my sme mali doma mončičáka!" A možno si spomeniete na retro úbor, drevené pravítko, pamätníček či čínske voňavé gumy.

            Veď spomienky sú milé a častokrát naozaj aj voňavé.

            Ste srdečne vítaní.

            Autorka výstavy: Ing. Gabriela Chvojková

          • Hmyzie domčeky

          •       Rozhodli sme sa pomôcť. Na hodine biológie 6.A a 6.C  sme poskytli možnosť ubytovať sa rôznym druhom hmyzu. Na stromy v okolí školy sme umiestnili 4 domčeky, ktoré sú im šité na mieru. Veríme, že už pred touto zimou si ich nájdu noví obyvatelia. Na jar si to určite overíme.  Za pomoc pri realizácii ďakujeme aj pánovi školníkovi.

                                                                                                                                                          Plavecká, Hromadová

          • Európsky týždeň športu

          •        Na školskom ihrisku ZŠ Školská sme sa stretli 27. 9. 2019, aby sme o 15:00 finálovým meraním síl zakončili Európsky týždeň športu. Deti súťažili v kategóriách od škôlky až po dorastenecký vek na rôzne dlhých tratiach. Bola to veľmi vydarená akcia, ktorú podporilo mesto Turčianske Teplice (pohár primátora mesta), nadácia KIA (úprava atletickej dráhy), občianske združenie TURIEC.RUN (sladké odmeny pre najmenších) a mnohí dobrovoľníci, bez ktorých by to nešlo. Všetkým srdečne ďakujeme a víťazom gratulujeme k umiestneniu.

             

            Výsledky žiakov ZŠ s MŠ Školská:

             

            Kategória 6 - 7 rokov  (beh na 220 m)   Kategória 8 - 10 rokov    (beh na 220 m)   Kategória 10 - 11 rokov  (beh na 440 m)

             

            Dievčatá

             1. Nelly Lučanová VI. A

            2. Adela Kolenová II. B

            2. Jana Schniererová IV. B

             3. Sofia Keliarová II. A

            3. Miriam Goldmanová IV. C

            3. Emma Šimová V. A

              Chlapci

              1. Adrián Keveš V. C

             2. Miroslav Siekela IV. A

            2. Alexej Očkaj  IV C

            3. - 4. Marco Vincenti IV. A

            3. Zdenko Cabuk V. A

             

            Kategória 12 - 13 rokov  (beh na 1000 m)  Kategória 14 - 15 rokov  (beh na 1500 m)

              

            Dievčatá

            1. Soňa Blihárová VII. A

            1. Sofia Sedlačková IX. C

             2. Timea Chabadová VI. A

             3. Natália Betáková VII. C

             Chlapci

            1. Radko Žiak VI. C

            1. Róbert Porubský IX. A

            2. Branislav Blihár IX. C

            3. Jozef Lackovič IX. C

             

                  Európsky týždeň športu - podujatie, ktoré v rámci Slovenska každoročne zastrešuje Národné športové centrum. Na území mesta Turčianske Teplice sa do tejto akcie zapojili skoro všetky školské zariadenia v týždni od 23. 9. do 30. 9. Európskym týždňom športu to všetko nekončí. Pohyb pokračuje. Hlavne nech je to pre nás všetkých pohyb vpred.

            Všetkým, čo pomohli ešte raz srdečne ďakujeme

            Detská Atletika, Národné športové centrum, mesto Turčianske Teplice, Nádácia KIA, AGGLU s.r.o, TURIEC.RUN

              

          • Stravovanie od 1.10. 2019

          • Stravovanie žiakov od 1. 10. 2019

            I. stupeň:

            • Žiaci navštevujúci ŠKD sa stravujú s vychovávateľkami ŠKD
            • Žiakov, ktorí ŠKD nenavštevujú, do ŠJ privedie po vyučovaní vyučujúci poslednej vyučovacej hodiny

            II. stupeň:

            •  po 5. vyučovacej hodine – stravujú sa stravníci končiaci 5. vyučovacou hodinou
            • po 6. vyučovacej hodine -  stravujú sa stravníci z obcí Dolná Štubňa, Diviaky, Dubové, Budiš; stravníci, ktorí majú popoludní krúžok alebo ZUŠ
            • po 4. hodine – stravujú sa stravníci z obcí Horná Štubňa, Sklené, Turček, Jazernica, Čepčín, Michal, Rakša, Mošovce, Háj, Čremošné

                   Stravníci prichádzajú do školskej jedálne s vyučujúcim poslednej vyučovacej hodiny. Stravníci, ktorí sa stravujú skôr kvôli spojom, sa presunú do ŠJ na začiatku prestávky po 4. vyučovacej hodine – dozor je zabezpečený chodbovým dozorom a dozorom v ŠJ.

             

                 Základná škola a Školská jedáleň na Ulici školskej upravujú čas stravovania pre dochádzajúcich žiakov za predpokladu, že dodržia pravidlá stanovené školou:

            • slušne prísť po chodbách a schodiskách do školskej jedálne
            • dodržiavať pravidlá kultúrneho stravovania
            • po dojedení sa zbytočne nezdržiavať na chodbách, ale vrátiť sa do triedy a pokračovať vo vyučovaní

             

            V Turčianskych Tepliciach 1.10. 2019                                                                                     Mgr. Ingrid Straková