• DETSKÁ UNIVERZITA ONLINE ŠPECIÁL

          • Do školy ísť nemôžeš – no vedomosti môžu prísť za tebou. Pridaj sa a staň sa študentom DUK Online špeciálu.

            Zostaň doma a študuj online

             

                   DUK Online špeciál vám prinesie spolu až 44 videoprednášok, ktoré sme zoradili do 5. ročníkov – počas karanténnych opatrení tak absolvujete celé vysokoškolské štúdium. ;-) 

                   Témy prednášok sú skutočne zaujímavé a netradičné, a profesori – nielen zo Slovenska – vám ich podajú zábavnou a hravou formou. Špičkoví prednášajúci sa podelili o svoje bohaté znalosti a vďaka tomu sa dozviete množstvo nových vecí a netušených faktov z medicíny, psychológie, práva, histórie, biológie či chémie, ale aj matematiky, umenia či športu.

            AKO NA TO?I.

                   Každý pondelok - do 12 hod - otvoríme jeden ročník DUK Online špeciálu, v ktorom je 9 prednášok. Štúdium je otvorené podľa tohto harmonogramu:

            1.ročník - 23.3. - 5.4. 2.ročník - 6.4.-12.4. 3.ročník - 13.4.-19.4. 4.ročník - 20.4.-26.4. 5.ročník - 27.4.-3.5.

                   Na to, aby si úspešne absolvoval celý ročník, musíš zvládnuť aspoň 6 z 9 testovZa zvládnutý test sa považuje taký, v ktorom máš aspoň 6 z 9 odpovedí správne.Sumár tvojich odpovedí ti chodí vždy po absolvovaní testu e-mailom. Uchovaj si ho a skontroluj si svoje odpovede podľa správnych odpovedí, ktoré zverejníme vždy v pondelok na podstránke každej prednášky.

             

             

          • Oznam pre rodičov budúcich piatakov

          • Vážení rodičia,

            z dôvodu prerušenia vyučovania prihlášky do 5. ročníka na školský rok 2020/2021 zrealizujeme elektronickou formou. Na stránke zstut@edupage.org je vytvorená elektronická prihláška. Treba ju vyplniť a odoslať. Prosíme, aby ste tak urobili do 30.4. 2020.
            V prípade potreby sa na nás obráťte otázkou návštevníka stránky, mailom zsturciansketeplice@gmail.com alebo na čísle telefónu 0901 709 277.
            Ak potrebujete prihlásenie svojho dieťaťa do piateho ročníka riešiť osobne, ponúkame nasledovné termíny /za dodržania platných hygienických podmienok/:
            - 24.4.2020 /piatok/               10:00 - 12:00;
            - 27.4. 2020 /pondelok/         10:00 - 12:00;
            - 28.4. 2020 /utorok/              16:00 - 17:00;
            - 29.4. 2020 /streda/               16:00 - 17:00.
            Ochotne vám odpovieme na vaše otázky, poradíme či pomôžeme s vyplnením.

            Plánujeme zriadiť aj triedu s rozšíreným vyučovaním matematiky a prírodovedných predmetov. Skúšky do nej zrealizujeme buď v júni - ak ešte pôjdeme tento školský rok do školy, alebo v prvý septembrový týždeň. V obidvoch prípadoch pôjde o test v tlačenej podobe.

            Rodičia štvrtákov, ktorí navštevujú v tomto školskom roku našu školu - ZŠ s MŠ Ulica školská - poskytnú len vybrané údaje podľa pokynov triednych učiteliek.

             

            V Turčianskych Tepliciach 22.4. 2020                                                              Mgr. Ingrid Straková

          • 22. apríl - Deň Zeme

          •  - vznikol ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia. Iniciátorom bol environmentálny aktivista, senátor Spojených štátov z Wisconsinu, Gaylord Nelson. Tento deň sa začal oslavovať od roku 1970. Jeho cieľom je pripomenutie si našej závislosti na cenných daroch poskytovaných Zemou. Je potrebné si uvedomiť, že zemské zdroje nie sú nevyčerpateľné, a preto sa treba venovať otázkam životného prostredia a prostredníctvom spoločného celosvetového úsilia chrániť jej poklady pre budúce generácie ľudí a ostatných tvorov žijúcich na Zemi.

                  Práve tento sviatok môže byť peknou inšpiráciou na aktivitu pre celú rodinu. Vybrať sa v kruhu blízkych do prírody a spraviť pekný skutok pre svoje okolie. Nielen že tým vyplníte svoj program, ale taktiež svojim deťom ukážete, aké je dôležité dbať na svoje okolie a chrániť prírodu, aj keď len triedením odpadu, či občasným zdvihnutím papierika zo zeme.                                                                                                          Z. Zacharovská

            Aby sme ukázali,že aj nám na našej ZEMI záleží, pošlite nám fotografiu, ako ste prispeli svojou troškou na ochranu planéty:

            - napr. ako recyklujete doma odpad,

            - ako pomáhate prírode zbaviť sa odpadu,

            - čo ste zasadili v tomto období vo vlastnej záhrade, 

            resp. kto má chuť môže vytvoriť postavičku alebo maskota ochranárika z odpadu,

            - vašej fantázii sa medze nekladú :-) ...

             

            Vaše práce následne zverejníme na stránke školy vo fotogalérii, takže sa môžete, kto chce, aj podpísať :-)

            POSLAŤ TU:

            akcieskoly@zstut.sk

          • Záverečné hodnotenie

          • V súlade s bodmi *3.a **8. Usmernenia na hodnotenie žiakov základných škôl v čase mimoriadnej situácie, spôsobenej prerušením vyučovania v školách v školskom roku 2019/2020 vydaného ministrom školstva 6. apríla 2020 oznamujem rodičom a žiakom nasledovné skutočnosti:

            Na základe rokovania pedagogickej rady dňa 17.4. 2020 rozhodla riaditeľka školy o záverečnom hodnotení takto:
            1.   Špeciálna trieda
            ostáva slovné hodnotenie so slovným komentárom
            2.   I. stupeň - 2. - 4. ročník
            Slovo absolvoval/a sa bude uvádzať v predmetoch: pracovné vyučovanie,  výtvarná výchova, hudobná výchova,  telesná a športová výchova,  informatika  /pôvodne mali byť klasifikované/
            Klasifikovať sa budú predmety: vlastiveda,  prvouka,  prírodoveda, slovenský jazyk a literatúra,  anglický jazyk,  matematika
            3.    II. stupeň
            Slovo absolvoval/a sa bude uvádzať v predmetoch: občianska náuka,  technika,  pestovateľské práce,  hudobná výchova,  výtvarná výchova,  regionálna výchova,  mediálna výchova,  estetická výchova,  telesná a športová výchova,  pohybová príprava,  ruský jazyk, nemecký jazyk /pôvodne mali byť klasifikované/
            Klasifikovať sa budú predmety: biológia,  fyzika,  chémia,  dejepis,  geografia, slovenský jazyk a literatúra,  anglický jazyk,  matematika,  informatika

            4.   Ostatné predmety a ročníky:
            Etická výchova/ náboženská výchova  1. - 9. ročník - uvádzať sa bude slovo absolvoval/a v súlade s Metodickým pokynom č. 22/2011  na hodnotenie žiakov základnej školy

            1. ročník - záverečné hodnotenie bude slovné - v súlade s Usmernením na hodnotenie žiakov základných škôl v čase mimoriadnej situácie, spôsobenej prerušením vyučovania v školách v školskom roku 2019/2020 vydaného ministrom školstva 6. apríla 2020

            Uvádzam aj jednotlivé stupne klasifikácie a slovného hodnotenia: /často sa zamieňa slovné hodnotenie a slovný komentár/

            Prospech žiaka v jednotlivých vyučovacích predmetoch sa klasifikuje týmito stupňami:
            1 – výborný,
            2 – chválitebný,
            3 – dobrý,
            4 – dostatočný,
            5 – nedostatočný.

            Prospech z jednotlivých vyučovacích predmetov sa na vysvedčení základnej školy môže hodnotiť slovne stupňami:
            a) dosiahol veľmi dobré výsledky,
            b) dosiahol dobré výsledky,
            c) dosiahol uspokojivé výsledky,
            d) dosiahol neuspokojivé výsledky.

            Na stránke:
            https://www.minedu.sk/metodicky-pokyn-c-222011-na-hodnotenie-ziakov-zakladnej-skoly/
            sa nachádza, čo má ovládať žiak a ako pracuje žiak, aby bol hodnotený jednotlivými stupňami klasifikácie alebo slovného hodnotenia.

            Záverečné hodnotenie sa bude sa odvíjať od:
            -polročného hodnotenia
            -známok získaných v období 1.2. - 10.3. 2020 počas vyučovania prezenčnou formou v škole
            -čiastkového hodnotenia v období 11.3. - 5.4. 2020 počas vyučovania dištančnou formou prostredníctvom elektronickej komunikácie
            -čiastkového hodnotenia od 6.4. 2020, odkedy sa podľa Usmernenia MŠ VVaŠ SR na hodnotenie počas mimoriadnej situácie nehodnotí známkou.
            Od polročného hodnotenia sa bude líšiť maximálne o 1 stupeň.
            Preskúšaní budú žiaci z predmetov, v ktorých sa nezapoja do práce žiadnou z foriem využívaných vyučujúcim ani po upozornení zákonného zástupcu riaditeľkou školy.
            Komisionálne skúšky vykonajú žiaci, ktorí na polroku boli hodnotení stupňom nedostatočný z dvoch a viacerých predmetov a nezapoja sa do práce žiadnou z foriem využívaných vyučujúcim ani po upozornení zákonného zástupcu riaditeľkou školy.
            Vyučujúci predmetov budú informovať prostredníctvom násteniek tried na edupage stránke zákonných zástupcov a žiakov o kritériách na hodnotenie predmetov podľa záverov zo zasadnutia metodických orgánov.
                                              

            Vyučovanie bolo počas mimoriadnej situácie prerušené, no pokračuje inými formami. Ak žiak má problém s niektorou z foriem, ospravedlní sa vyučujúcemu, v prípade mladších žiakov ho ospravedlní rodič. Rodič a učiteľ spoločne nájdu riešenie, aby sa mohol vzdelávať každý.  Každý má na vzdelanie právo. A my dospelí máme povinnosť ho zabezpečiť. Predpokladom úspechu je vzájomné pochopenie. Želám všetkým, aby táto naša náročná cesta sa stala skutočne spoločnou a priniesla pozitívne výsledky.

             

            V Turčianskych Tepliciach 20.4. 2020                                  Mgr. Ingrid Straková
             

            *3.Riaditeľ školy oznámi neklasifikovanie tých predmetov, ktoré pôvodne boli klasifikované, avšak podmienky v čase prerušeného vyučovania neumožňujú naplniť ciele predmetu kvalitnou/plnohodnotnou realizáciou (napr. výchovy). O tejto skutočnosti oboznámi žiakov a ich zákonných zástupcov do 20.4.2020.

             **8.O spôsobe hodnotenia jednotlivých vyučovacích predmetov rozhodne v čase mimoriadnej situácie riaditeľ školy po prerokovaní s pedagogickou radou elektronicky /napr. per rollam/.

          • Informácia o príspevku na čiastočnú úhradu nákladov škôl a školských zariadení - MŠ, ŠKD, CVČ

          • Podľa rozhodnutia primátora č. 502-1197/2020 zo dňa 07.04. 2020 o úhrade príspevku na čiastočnú úhradu škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Turčianske Teplice od 01.04. 2020 počas trvania prerušenia výchovno-vzdelávacieho procesu:

            - príspevky za mesiac marec 2020  sa nebudú vracať

            - príspevky uhradené za mesiace apríl - jún 2020 budú presunuté na príslušné obdobie v školskom roku 2020/2021

            - v prípade prerušenia výchovno-vzdelávacieho procesu v školách a školských zariadeniach na celý mesiac zákonný zástupca príslušný príspevok neuhrádza

             

            Znenie Všeobecne záväzného nariadenia Mesta Turčianske Teplice č.1/2020 o výške príspevku na čiastočnú úhradu nákladov škôl a školských zariadení sa nacháza na stránke

            http://www.turciansketeplice.sk/download_file_f.php?id=1299866

             

            V prípade potreby sa informujte na príslušnom kontakte uvedenom na stránke školy.

            I. Straková

          • Usmernenie na hodnotenie žiakov

          • https://www.minedu.sk/data/att/16045.pdf

             

             

             

            Usmernenie na hodnotenie žiakov základných škôl v čase mimoriadnej situácie,

            spôsobenej prerušením vyučovania v školách v školskom roku 2019/2020

             

            /Mimoriadna situácia, zapríčinená prerušením vyučovania v školách od 16.3.2020, pretrváva aj v prípade, že by vyučovanie v školách bolo obnovené ešte pred ukončením školského roka, t. j. pred 30. 6. 2020./

             

             

            Základné princípy hodnotenia žiakov v čase prerušeného vyučovania v školách:

             

            ● zabezpečiť spravodlivosť pri hodnotení každého žiaka rešpektovaním individuálnych podmienok na domácu prípravu a dištančné vzdelávanie,

            ● sústrediť pozornosť na poskytovanie slovnej spätnej väzby,

            ● akceptovať jedinečnosť podmienok žiakov na vzdelávanie.

             

            Zásady hodnotenia

             

            1.Priebežné hodnotenie sa počas prerušeného vyučovania v školách nerealizuje formou klasifikácie. Priebežné hodnotenie má mať charakter konštruktívnej spätnej väzby poskytovanej žiakom počas učenia sa. Má mať motivačný charakter, pomenovať žiakom chyby, ktoré robia a navrhnúť postup pri ich odstraňovaní. Priebežné hodnotenie má mať značne individualizovaný charakter, zohľadňovať vekové a individuálne osobitosti žiaka a prihliadať na jeho momentálnu psychickú i fyzickú disponovanosť.


            2.Pri priebežnom aj záverečnom hodnotení sa prihliada predovšetkým na osobitosti, možnosti a individuálne podmienky na domácu prípravu počas prerušeného vyučovania v školách.


            3.Riaditeľ školy oznámi neklasifikovanie tých predmetov, ktoré pôvodne boli klasifikované, avšak podmienky v čase prerušeného vyučovania neumožňujú naplniť ciele predmetu kvalitnou/plnohodnotnou realizáciou (napr. výchovy). O tejto skutočnosti oboznámi žiakov a ich zákonných zástupcov do 20.4.2020.


            4.Vo všetkých ročníkoch základnej školy sa v čase mimoriadnej situácie môže realizovať záverečné hodnotenie aj formou slovného hodnotenia.


            5.V rámci záverečného hodnotenia je možné využiť kombinované hodnotenie (klasifikáciu a slovné hodnotenie) buď v rámci rôznych vyučovacích predmetov alebo aj v rámci toho istého predmetu.


            6.V prvom ročníku sa v čase mimoriadnej situácie priebežné aj záverečné hodnotenie realizuje formou slovného hodnotenia.


            7.Pri priebežnom aj záverečnom hodnotení sa odporúča zohľadniť aj sebahodnotenie žiaka.

             

             8.O spôsobe hodnotenia jednotlivých vyučovacích predmetov rozhodne v čase mimoriadnej situácie riaditeľ školy po prerokovaní s pedagogickou radou elektronicky (napr. per rollam), v súlade s vyššie uvedenými bodmi.


             9.Po ukončení mimoriadnej situácie škola následne vypracuje stručnú správu o priebehu výučby a hodnotenia na základe zápisníc z predmetových komisií a metodických združení a priloží ju ako prílohu k školskému vzdelávaciemu programu.

             

            Získavanie podkladov na hodnotenie

             

            1.Podklady na hodnotenie výchovno-vzdelávacích výsledkov žiakov získava učiteľ v čase prerušeného vyučovania v školách najmä z portfólií žiackych prác a rozhovormi so žiakmi, príp. konzultáciou s rodičmi. Podkladmi môžu byť projekty, riešenia komplexných úloh, samostatné praktické práce spracované žiakmi počas domácej prípravy s prihliadnutím na individuálne podmienky každého žiaka.

             

            2.Počas prerušeného vyučovania v školách sa neodporúča hodnotiť žiakov na základe testov a písomných skúšok.

             

            3.Včase mimoriadnej situácie sa ruší povinnosť realizovať predpísané kontrolné písomné práce, vyplývajúce z výkonového štandardu štátneho vzdelávacieho programu.

             

            4.Po obnovení vyučovania v školách sa písomné a ústne skúšanie nerealizuje najmenej tri týždne od nástupu žiakov do školy.

             

            Pedagogická rada

             

            1.Pedagogická rada, ktorá spravidla rokuje do 15. apríla (hodnotiaca pedagogická rada za 3. štvrťrok) sa počas prerušeného vyučovania v školách nekoná.

             

            2.Ak termín pedagogickej rady, zameranej na hodnotenie žiakov za druhý polrok (klasifikačná pedagogická rada) pripadne na obdobie prerušeného vyučovania v školách, náhradný termín bude najneskôr do dvoch týždňov od obnovenia vyučovania v školách. V prípade, že sa vyučovanie v školách neobnoví do 15.6., riaditeľ zabezpečí konanie pedagogickej rady online a jej hlasovanie elektronickou formou (napr. per rollam)tak, aby žiaci mohli dostať vysvedčenie v riadnom termíne.

             

            Ukončenie stupňa vzdelania

             

            1.V čase mimoriadnej situácie všetci žiaci po absolvovaní posledného ročníka vzdelávacieho programu odboru vzdelávania pre prvý stupeň základnej školy získajú primárne vzdelanie aj s doložkou: „Žiak získal primárne vzdelanie.“

             

            2.V čase mimoriadnej situácie všetci žiaci po absolvovaní posledného ročníka vzdelávacieho programu odboru vzdelávania pre druhý stupeň základnej školy získajú nižšie stredné vzdelanie aj s doložkou: „Žiak získal nižšie stredné vzdelanie.“ V prípade, že by žiakovi deviateho ročníka z objektívnych príčin hrozilo prepadnutie (napr. na polroku mal nedostatočnú z dvoch a viacerých predmetov alebo bol neklasifikovaný), bude mu určený termín na preskúšanie pred začiatkom nasledujúceho školského roka.

             

            3.V čase mimoriadnej situácie žiaci s mentálnym postihnutím po absolvovaní posledného ročníka vzdelávacieho programu pre žiakov s mentálnym postihnutím získajú primárne vzdelanie aj s doložkou: „Žiak získal primárne vzdelanie.“V prípade, že by žiakovi posledného ročníka z objektívnych príčin hrozilo opakovanie ročníka, bude mu určený termín na preskúšanie pred začiatkom nasledujúceho školského roka.

             

            Postup do vyššieho ročníka

             

            1.V čase mimoriadnej situácie nemôže byť žiak zo žiadneho predmetu hodnotený stupňom prospechu nedostatočný alebo dosiahol neuspokojivé výsledky, t.j. nemôže opakovať ročník.

             

            2.V čase mimoriadnej situácie je vo výnimočných prípadoch možné určiť pred postupom do vyššieho ročníka preskúšanie u tých žiakov 2. stupňa ZŠ, ktorí zo subjektívnych príčin neplnili požiadavky vyučovania na diaľku adosiahli neuspokojivé výsledky za obdobie pred prerušením vyučovania. Preskúšanie je možné najskôr dva mesiace po obnovení vyučovania v školách alebo do 31.8.2020. O preskúšaní žiaka rozhoduje pedagogická rada.

             

            3.V čase mimoriadnej situácie žiaci druhého stupňa ZŠ, ktorí v 1. polroku dostali známku nedostatočnú z dvoch a viac predmetov alebo boli neklasifikovaní, môžu absolvovať komisionálne skúšky najneskôr do 31.8.2020.

             

             

            V Bratislave, dňa 6. apríla 2020

                                                                                   Mgr. Branislav Gröhling, minister

             

             

          • Naši bývalí a úspešní (7.) - od majstra po riaditeľa

          •      Milí čitatelia,   v ďalšej časti seriálu o našich bývalých žiakoch pokračujeme rozhovorom s pánom Ing. Branislavom Lukáčom. Aj jeho príbeh je o tom, že cesta pravého úspechu začína postupnými krokmi. Čo dnes robí, čomu sa venuje a ako si spomína na školské začiatky? Čo radí dnešným žiakom a ich rodičom? Prajeme Vám príjemné čítanie a pekný deň.

            Od ukončenia ZŠ už ubehol nejaký čas, spomenieš si niekedy na školu, pedagógov či spolužiakov?

                            Určite si občas na základnú školu spomeniem, hlavne keď sa dostanem do Turčianskych Teplíc a prechádzam okolo našej základnej školy. Dívam sa na okná našej triedy, ktorá bola v tom čase učebňou chémie, spomínam na našu pani triednu učiteľku Moravcovú, na spolužiakov, a samozrejme, na kopu veselých zážitkov, ktoré sme spoločne zažili v škole na vyučovaní, cez prestávky aj cestou zo školy. V tom čase bola iná doba, nepoznali sme internet, neboli mobilné telefóny, tablety, počítačové hry, čo si dnešné deti nevedia ani predstaviť. My sme väčšinu času trávili spoločne na ihriskách, krúžkoch, tréningoch a byť doma bolo pre nás vlastne trest. Musím povedať, že sú to veľmi príjemné spomienky.

             Kade viedli tvoje kroky, kým si sa stal riaditeľom? Určite to nebolo jednoduché...

                            Po ukončení STU Stavebnej fakulty som pár rokov pracoval na stavbách v Nemecku na pozíciách majster a neskôr stavbyvedúci. Po návrate na Slovensko som nastúpil do koncernu Strabag ako stavbyvedúci. Po úspešných realizáciách mnohých stavieb som sa postupne vypracoval na pozíciu riaditeľa  spoločnosti Strabag s.r.o.

             Spoločnosť Strabag má za sebou úžasné projekty. Mohol by si nám priblížiť, čomu sa venujete?

                            Strabag s.r.o. pôsobí na Slovensku v oblasti dopravného a železničného staviteľstva vrátane výroby stavebných materiálov, dopravy, logistiky, kontroly kvality atď. Zo stavieb dominujú najmä viaceré úseky diaľnic a rýchlostných ciest (D1 Fričovce - Svinia, R1 Nitra - Selenec, R2 Pstruša - Kriváň, R2 Obchvat Žiaru nad Hronom, D3 Svrčinovec - Skalité ...a mnohé iné ),vybudovanie a modernizácia železničných tratí (TIP Lužianky, Nové Mesto nad Váhom - Púchov, Trenčianska Tepla - Beluša ....a iné), vrátane mnohých významných mostov.

                            Za rekonštrukciu mosta Ružín pri Košiciach sme získali cenu Stavba roka 2018 za výnimočné a progresívne projektové riešenie. Stavba D3 Svrčinovec - Skalité bola nominovaná v minuloročnej československej ankete Stavba storočia. Motokárová dráha v Orechovej Potôni je jediná dráha na Slovensku, ktorá spĺňa požiadavky medzinárodnej motoristickej federácie FIA. Ešte by som rád spomenul, že v minulom roku sa Strabag s.r.o. stal Stavebnou firmou roka v hlasovaní verejnosti.

            Čo by si poradil našim ôsmakom a deviatakom, ktorí robia práve v tomto čase dôležité rozhodnutia týkajúce sa ich budúceho povolania? Možno, aby sa stali rovnako úspešnými.

                            Pracovať v stavebníctve neznamená len "oháňať sa  lopatou". V našom odvetví nájdu využitie mnohé profesie od robotníkov, strojníkov (bagristi, valcisti, žeriavnici, buldozeristi a... mnohí iní) a mechanikov až po stavebných inžinierov. Modernému svetu vládne digitalizácia a výnimkou nie je ani stavebníctvo. Aj v stavebných strojoch je už dnes nainštalovaná moderná technika, ktorá riadi a koordinuje dodávky materiálov, pokládku asfaltových zmesí, betonáže či výkopy pri zemných prácach. S modernou technikou sa teda nestretávajú len inžinieri a projektanti v kancelárii, ale aj pracovníci priamo na stavbe. A toto si myslím, že by mohlo byť zaujímavé pre mnohých mladých ľudí. Povolanie v stavebnom odvetví vrelo odporúčam, lebo my stavbári vytvárame diela, ktoré pretrvávajú roky. Je to úžasný pocit prechádzať cestou, diaľnicou či mostom, na ktorom ste sa podieľali, s vedomím, že tieto stavby dnes slúžia tisíckam až miliónom ľudí, a budú slúžiť aj ďalším generáciám.

             Máš dvoch synov, Jakuba a Ajka, budeš im dobrým radcom?

                            Starší Jakub je dospelý maturant, jemu už ťažko radiť. Veľmi dávno sa rozhodol študovať letecké inžinierstvo, takže z neho stavbár nebude. Mladší Ajko je na prvom stupni základnej školy, tak teraz ešte neviem povedať, čomu sa bude chcieť venovať. Teraz ho najviac baví futbal a chcel by byť futbalistom. V každom prípade sa snažím byť svojim synom pozitívnym príkladom, učím ich poctivosti, svedomitosti, pravdovravnosti, empatii... Budem rád, keď sa rozhodnú pre budúce povolanie, ktoré im bude robiť radosť.

            Chcel by si na záver odkázať niečo pedagógom a žiakom našej školy?

                            Mladší syn chodí do základnej školy v Bratislave, ktorá má veľmi pekné motto: "Malá škola s veľkým srdcom". Želám svojej bývalej škole múdrych a láskavých pedagógov, ktorí to veľké srdce pre svojich žiakov majú. Učiteľov, ktorí odovzdajú svojim žiakom všetky svoje vedomosti úprimne a s radosťou. A pedagógom želám žiakov, ktorí budú do mojej bývalej školy na Školskej ulici v Turčianskych Tepliciach chodiť radi preto, že sa tam nielen veľa naučia, ale získajú veľa pekných zážitkov,  ktoré budú neskôr s úsmevom rozprávať svojim deťom.

            Ďakujeme za odpovede na naše otázky. Prajeme všetko dobré v pracovnom aj osobnom živote.

                                                             Za sprostredkovanie rozhovoru ďakujeme p. uč. Ing. G. Chvojkovej.