• Prevencia SPJ na našej škole

          •    V spolupráci s výchovnou poradkyňou, školským podporným tímom, CPPPaP, policajným zborom v Martine a inými organizáciami naša škola každoročne pripravuje aktivity zamerané na sociálno patologické javy spoločnosti (SPJ). Aktivity sú zamerané na prevenciu SPJ žiakov. Konajú sa besedy, prednášky, športové aktivity, kultúrne podujatia s tematikou SPJ v škole a spoločnosti.

            V mesiacoch september a október sme uskutočnili niekoľko aktivít.

               Žiaci ôsmeho ročníka sa spolu s triednymi učiteľmi zúčastnili divadelného predstavenia CYBER CYRANO o kyberšikane, s ktorým sa predstavilo Bábkové divadlo na Rázcestí z Banskej Bystrice. Žiaci si pozreli príbeh o troch teenegeroch, o tom, ako môžu používatelia sociálnych sietí zneužiť svoje profily na manipuláciu ľudí.

            „(Ne)Bezpečne na internete“ bol názov preventívnej aktivity, ktorú sme uskutočnili v spolupráci s Centrom pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie Martin (CPPPaP) pre žiakov 6. ročníka. Sociálne pedagogičky poskytli žiakom prehľad hlavných ohrození vo virtuálnom priestore a spôsob ako sa pred nimi chrániť. Deťom poskytli informácie ako sa nestať obeťou nástrah internetu.

            Podobná akcia s názvom Môj virtuálny priateľ sa uskutočnila v triedach 5.A a 5.B, ktorej cieľom bolo eliminovať riziká virtuálneho prostredia cez zážitkové aktivity. Naučiť sa v online komunikácii rozlišovať nevinné a rizikové otázky. Oboznámiť deti so skrytým úmyslom kybergroomera. Osvojiť si dôležitosť chrániť informácie o sebe, čo môžu deti robiť v prípade zneužívania na internete.

            Podobné akcie čakajú na našich žiakov počas celého roka. Budeme Vás o nich informovať v najbližšom období.

                                                                                  Mária Šuhajová, koordinátor PPDZ

          • Čoskoro nastane čiastočné zatmenie Slnka. Ako a kedy ho pozorovať?

          • 25.10.2022

            O niekoľko dní budeme svedkami zriedkavého javu. Mesiac na pár minút zakryje Slnko a dôjde k čiastočnému zatmeniu Slnka. Aj u nás ho budeme môcť pozorovať, samozrejme, v závislosti od počasia. 

            V utorok 25. októbra sa Slnko, Mesiac a Zem dostanú na jednu priamku a nastane zatmenie Slnka.

            Úkaz bude viditeľný v Európe a v niektorých častiach Ázie a Afriky. Najpozoruhodnejšie výhľady budú v Rusku a v blízkosti severného pólu.

            Kedy nastane zatmenie? 

                   Zatmenie Slnka na Slovensku sa začne 25. októbra 2022 približne o 11.15 h. Maximálna fáza čiastočného zatmenia nastane v Bratislave o 12:21 h, v Košiciach o 12:26 h.

                  Slnko nadobudne tvar polmesiaca s rôznou „hrúbkou“ podľa miesta pozorovania. V Bratislave napríklad Mesiac zakryje 42 % slnečného disku, v Košiciach 48 % a v Humennom takmer 50 %.

                   Ak sa rozhodnete pozorovať čiastočné zatmenie Slnka, myslite na ochranu očí. Je vhodné použiť špeciálne okuliare, ktoré ochránia vaše oči pred možným poškodením.

            Čo je zatmenie Slnka

                  Zatmenie Slnka nastáva, keď sa Mesiac na svojej dráhe okolo Zeme dostane medzi Zem a Slnko. V tomto prípade sú tri telesá usporiadané v priamke poradí: Slnko, Mesiac a Zem. Keď sa celé Slnko skryje za Mesiac, nastane úplné zatmenie Slnka.

              Špeciálnym prípadom zatmenia je prstencovité zatmenie. Nastáva, keď sa Mesiac nachádza v najvzdialenejších bodoch svojej eliptickej dráhy okolo Zeme. Jeho tieň nedosahuje na Zem a okolo tmavého Mesiaca vidíme prstenec jasnej slnečnej fotosféry.

                  Ak je Slnko zakryté len čiastočne, hovoríme o čiastočnom zatmení. Práve tento typ zatmenia budeme môcť pozorovať koncom tohto mesiaca, a preto si tento jedinečný zážitok nenechajte ujsť.   

             

            Zdroj: iMeteo.sk

          • iBobor 2022

          • Medzinárodná informatická súťaž

            Súťaží sa po jednotlivých kategóriách a prebieha v termíne 7. - 11. novembra 2022.

             

            • 7. - 11. novembra 2022 prebieha SÚŤAŽ:
              • pondelok 8. novembra od 8:00 do 16:00 Kadeti (8. a 9. ročník ZŠ, tercia, kvarta).
              • utorok 9. novembra od 8:00 do 16:00 Seniori (3., 4. a 5. ročník SŠ, septima, oktáva), Drobci (2. a 3. ročník ZŠ) a Nevidiaci SŠ (stredné školy, kvinta až oktáva),
              • streda 10. novembra od 8:00 do 16:00 Benjamíni (6. a 7. ročník ZŠ, prima, sekunda) a Nevidiaci ZŠ (druhý stupeň základných škôl, príma až kvarta),
              • štvrtok 11. novembra od 8:00 do 16:00 Juniori (1. a 2. ročník SŠ, kvinta, sexta),
              • piatok 12. novembra od 8:00 do 16:00 Bobríci (4. a 5. ročník ZŠ),

            Tento rok sa bude súťažiť cez edupage stránku našej školy a preto je potrebné, aby žiaci vedeli svoje prihlasovacie údaje.

            Súťaže sa zúčastnia žiaci 2. - 9. ročníka ZŠ. 

            Všetkým držíme palce a veríme, že našu školu budú reprezentovať úspešne. Ďakujeme.

          • Európsky týždeň športu 2022

          • 1.10 - 15.10 2022

            Spomedzi  403 v škole prítomných žiakov, 357 žiakov sa akcie aktívne zúčastnilo. Spolu sme tak v pondelok odbehli (aj odkráčali) cca 78,5 km. Všetkým účastníkom (aj tým rýchlejším, aj tým pomalším) ďakujeme za reprezentáciu svojich tried.

            Bola to akcia s výbornou atmosférou a už teraz sa tešíme na ďalšie podobné podujatia.

             

            KDE: atletická dráha ZŠ Školská,

            KEDY: počas vyučovania v čase od 9:00 - 13:00 hod.,

                        - presný termín sa prispôsobí počasiu, 

            AKO: všetci žiaci z každej triedy odbehnú alebo odkráčajú formou štafety jeden okruh (cca 220 metrov).

            Aktivita bude prebiehať tak, že za každú triedu absolvuje každý jeden žiak (jednotlivo) jeden okruh (220m) na školskom ovále, pričom jednotlivé časy spočítame a spriemerujeme. Chôdzou môžu podporiť akciu aj od TV oslobodení žiaci. V prípade dobrovoľnej neúčasti žiaka, ktorý na vyučovaní bol prítomný, ale nechcel triede pomôť, sa triede zhorší priemer. 

             

            TRIEDNY VÝKON = PRIEMER

          • Európska noc výskumníkov

          •        Tento rok sa festival vedy uskutočnil 30.9.2022. Po dvoch online ročníkoch sa podujatie uskutočnilo vo fyzickej podobe. Organizátori opäť pripravili bohatý a pestrý program, ktorý oslovil všetky vekové kategórie. Program v Žiline zaujal aj žiakov našej školy. Prostredníctvom pokusov a interaktívnych ukážok zistili, že za všetkými javmi okolo nás a dejmi v prírode sú vedecké vysvetlenia a princípy. Veríme, že aj toto podujatie prispeje k výberu Vášho budúceho štúdia.

            IP

          • ZBER PAPIERA a GAŠTANOV

          • 3.10.2022 do 21.10.2022

            ZBER PAPIERA a GAŠTANOV

            sa uskutoční od 

            3.10.2022 do 21.10.2022,

             v čase od 7:30 - 8:00 hod.

            pondelok - piatok

            a iba v STREDU aj od 15:00 - 17:00 hod.

            Papier a gaštany treba priniesť za budovu školy na školský dvor.

          • Hľadáme Učiteľa Slovenska 2022

          •      Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o zdieľanie výzvy na vašej škole, s vašimi učiteľmi, žiakmi, rodičmi a širším školským prostredím na zapojenie sa všetkých aktívnych pedagógov do ceny Učiteľ Slovenska 2022. 

                 Už piaty rok hľadáme inšpiratívne príbehy a ukážky dobrej praxe medzi tými, na ktorých stojí každá dobrá škola kdekoľvek na Slovensku

                 Cieľom nášho projektu je zmena pohľadu, akým spoločnosť nazerá na učiteľov, motivácia k výkonu učiteľskej profesie a prinášanie pozitívnych príkladov z radov pedagógov. 

            Potrebujeme aj vašu pomoc.

            Budeme veľmi vďační za:

            • Vaše nominácie výnimočných učiteliek a  učiteľov vo vašom okolí.
            • Akúkoľvek formu zdieľania či informovania medzi žiakov, rodičov a širokú verejnosť, aby aj oni mohli touto formou poďakovať pedagógom.

            Ďakujeme, že nám pomáhate posilniť učiteľský status v našej spoločnosti. 

            Nominácie sú možné do 6.11.2022 na tomto linku https://ucitelslovenska.sk/zapoj-sa/nominuj/ .

            Učitelia sa sami môžu prihlasovať do 27.11.2022 tu https://ucitelslovenska.sk/zapoj-sa/prihlas-sa/ .

            Posielame Vám letáčik na vytlačenie či preposlanie ďalej, ako aj vizuál k použitiu na zdieľanie na vašich sociálnych sieťach.

            Stiahnuť si ich môžete TU https://www.uschovna.cz/sk/zasilka/DAR4Y3567SCGWKYM-U6V/ .

            Tešíme sa na množstvo inšpiratívnych pedagogičiek a pedagógov, ktorých vďaka Vám spoznáme.

             

             

            Kontaktná osoba:

            Marcela Reisz

            koordinátor projektu Učiteľ Slovenska

            reisz@zivica.sk / + 421911912222 

          • Alžbeta II.

          •         Píše sa rok 1948 a nová kráľovná Británie, Alžbeta II., prvý krát sadá na trón. Potlesky a vrúce želania znejú celou Veľkou Britániou. Po pravom boku má manžela, princa Filipa. Fanfáry oznamujú príchod kráľovskej rodiny. Aký krásny deň! Alžbeta II. za 70 rokov prežitých na tróne zažila rôzne pozdvihnutia, ale aj pády. Či už hovoríme o cestách svetom, alebo účasť v 2. svetovej vojne ako pomocná sila- sanitárka. Taktiež obľubovala kone a nikdy nezmeškala príležitosť si na nich zajazdiť. Málo ľudí tiež vie že vyšľachtila známu psiu rasu, Corgi. A aj keď tu už nie je, nechala tu po sebe veľa dobrého. Kráľovná Alžbeta je mojím veľkým vzorom a taktiež vzorom mnohých žien po celom svete. Ako raz povedala: „Vždy bolo jednoduché nenávidieť a ničiť. Budovať a zachovávať je oveľa zložitejšie.

                  “It was year 1948 and new queen of Britain, Elizabeth II., first time sat on the throne. Applause and warm wishes are heard at all United Kingdom. On the right side is her husband, prince Philip. Fanfares were announced the arrival of kingdom family. What a beatiful day! Elizabeth II. experienced different lifting during 70 years on the throne, but some falls too. If we talk about travels around the world, or participation in II. World War, like helping force- nurse. She liked horses and never missed chace to rode on them. A few people know, that she breded a well-known dog breed, Corgi. And even if she is no longer here, she left so much good in here. Queen Elizabeth is my big idol and a great idol for many women around the world. Like she once said: „It has allways been easy to hate and destroy. To build and to cherish is much more difficult.“

            9.B Nika Musilová

          • Výsledková listina OČaP – 16.09. 2022

          • Mestský park Turčianske Teplice Futbalové ihrisko Dolná Štubňa

             

            Dňa 16.9.2022 sa uskutočnilo Účelové cvičenie žiakov druhého stupňa.

            Žiaci si svoje zručnosti a vedomosti otestovali na viacerých stanovištiach. 

            CELKOVÉ PORADIE: max. počet 139 b.

            7.A – 120 b.

            8.D – 119 b.

                              9.D – 102 b.                 

            Poradie v 5. roč. – 5.A – 76 b.

                                           5.B – 72 b.

                                           5.D – 62 b.

                                           5.C – 53 b.

             

            Poradie v 6. roč. – 6.A – 78 b.

                                           6.B – 77 b.

                                           6.C – 75 b.

             

            Poradie v 7.. roč. – 7.A – 120 b.       

                                                                               7.B – 96 b.                                             

                                                                                7.C – 64 b.                                              

                                                                

            Poradie v 8. roč. – 8.D –119 b.

                                           8.C – 96 b.

                                           8.B – 78 b.

                                           8.A – 75 b.

             

            Poradie v 9. roč. – 9.D – 102 b.

                                           9.C – 98 b.

                                           9.B – 96 b.

                                           9.A – 94 b.

             

            Všetkým zúčastneným prajeme veľa úspechov do budúcnosti a víťazom gratulujeme.

                                                                            Mgr. Rastislav Surma

                                                                                                                                vedúci kurzu OŽaC

          • Rodičovské združenie

          • 22.9.2022 ŠTVRTOK

            Vážení rodičia, oznamujeme Vám, že dňa 22.9.2022 -  ŠTVRTOK o 16:00 hod.

            sa uskutoční celoškolské rodičovské združenie.

             

            RZ bude mať dve časti

            1. Plenárne - spoločné, v priestoroch šk. jedálne,

            2. Triedne - stretnutie v triedach.

             

            Program:

            1. Všeobecné informácie

            2. Doplnenie členov do rady rodičov

            3. Schválenie poplatku na RZ

            4. Stretnutia s triednymi učiteľmi

            Tešíme sa na stretnutie s Vami.

          • PONUKA záujmových útvarov na šk. rok 2022/2023

          • Dobrý deň,

                 v súčasnej dobe Vám triedni učitelia rozdali Vzdelávacie poukazy, ktoré slúžia na prihlasovanie sa na krúžky, ktoré sa vedú v našej škole.

            Každý žiak si môže vybrať 1 krúžok - bezplatne.

            Tieto NEZAPISUJETE do vzdelávacieho poukazu! 

            PRIHLASOVANIE bude prebiehať cez web stránku našej školy.

            Prišlo Vám o tom oznámenie, na ktoré stačí kliknúť a VYBRAŤ si krúžok, o ktorý máte záujem. 


                   Prihlásiť sa je možné do 13. 9. 2022 do 20:00 h.

            Činnosť záujmových  útvarov  začne od 1. októbra 2022.

             

            Ak žiak odovzdá poukaz CVČ, môže bezplatne navštevovať iba krúžok v CVČ.

            Ak žiak odovzdá poukaz ZŠ, môže bezplatne navštevovať krúžok iba v ZŠ.

            Žiak, ktorý navštevuje ŠKD, môže poukaz darovať aj na ŠKD.

             

            NA KRÚŽOK SA MOŽE PRIHLÁSIŤ LEN TEN ŽIAK, KTORÝ ŠKOLE ODOVZDÁ VZDELÁVACÍ POUKAZ PODPÍSANÝ RODIČOM. V opačnom prípade sa za krúžok platí.

          • Začiatok školského roka 2022/23

          • Základné informácie.

            Vážení rodičia, milí žiaci, 

                    otvorenie školského roka 2022/2023 sa uskutoční

            v PONDELOK  5. septembra 2022 na školskom dvore o 8.00 hodine.  

               

             Žiak/zákonný zástupca ODOVZDÁ

            VYHLÁSENIE O BEZPRÍZNAKOVOSTI

            (v elektronickej podobe cez edupage)

            TÚTO možnosť už majú aj žiaci 1. a 5. ročníka. Prihlasovacie údaje Vám boli zaslané na mail, ktorý ste uviedli pri prihláške.

                

                   Prevádzka ŠKD bude zabezpečená od 6. septembra na základe žiadosti do ŠKD. Ranná družina bude už od 6.9. 2022.

                 Obedy v školskej jedálni budú zabezpečené pre prihlásených žiakov, ktorí o to požiadali od 5. septembra a budú prebiehať podľa informácií, ktoré rodičia a žiaci dostanú od triednych učiteľov.

             

            PONDELOK 5.9. 2022 

                  8:00 -  9:30 hod. Slávnostné otvorenie školského roka na školskom dvore (v prípade nepriaznivého počasia v triedach).  

            ŠKD - nie je v prevádzke.    Školská jedáleň od 11:30 hod. pre prihlásených žiakov.        

            UTOROK 6.9. 2022   

            8:00 -  10:35  (3. VH)  - 1. ročník

            8:00 - 11:40 (4. VH) - 2. - 4. ročník

            8:00 - 12:00 - 12:30 hod. II. stupeň 

            - aktivity s triednym učiteľom                                                                              

                            - osobnostný a sociálny rozvoj. ŠKD - bude. Školská jedáleň v bežnom režime.

            STREDA 7.9. 2022   

            8:00 -  10:35  (3. VH)  - 1. ročník

            8:00 - 11:40 (4. VH) - 2. - 4. ročník

            8:00 - 12:00 - 12:30 hod. II. stupeň 

            - aktivity s triednym učiteľom

                            - osobnostný a sociálny rozvoj.  ŠKD - bude.

            ŠTVRTOK 8.9. 2022  

                 08:00  - vyučovanie podľa rozvrhu.

            ŠKD v štandardnom režime.       

             

                  Dôrazne upozorňujeme žiakov, aby si od 5.9.2022 nosili do školy prezúvky a hygienické potreby. Vzhľadom na stále trvajúcu mimoriadnu situáciu dbali na bezpečné správanie a dodržiavali základné hygienické opatrenia počas pobytu v škole. Ostatné informácie podľa pokynov triednych učiteľov.

            PIATOK 16.9.2022 - Účelové cvičenie žiakov II. stupňa a Didaktické hry I. stupňa.

                                                 

          • „VYHRAJ IT TECHNIKU PRE SVOJU ŠKOLU“

          • Slovenskô ako maľované

            Nakúpiť potraviny, a zároveň nákupom prispieť na dobrú vec. Práve z tejto filozofie vychádza projekt spoločnosti LIDL.

            Projekt je spojený so súťažou Vyhraj IT techniku pre svoju školu. Firma LIDL sa rozhodla takto  prepojiť zákazníkov a základné a stredné školy v mestách. 

            Nad projektom Slovenskô ako maľované prevzalo záštitu

            Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky.

             

                   Princíp je veľmi jednoduchý. Od 2.5.2022 dostane každý zákazník za nákup nad 20 € pri pokladnici balíček, ktorý bude obsahovať nálepky do Knižky Slovenskô ako maľované  a rovnako aj hlasovaciu kartičku. Prostredníctvom unikátneho kódu na tejto hlasovacej  kartičke bude mať zákazník možnosť odovzdať svoj hlas vybranej základnej  alebo strednej škole. Do súťaže boli zaradené všetky základné a stredné školy na Slovensku a tieto boli rozdelené do ôsmich kategórií podľa počtu žiakov. Pre školy sme pripravili mimoriadne zaujímavé výhry v podobe IT vybavenie podľa vlastného výberu.

            NAŠA ŠKOLA JE V KATEGÓRII 7. 

            351 - 500 žiakov a ako cenu v prípade výhry môžeme vyhrať 1x IT vybavenie podľa vlastného výberu v hodnote 35 000€ s DPH.

             

            ZA VAŠU PODPORU VÁM VOPRED ĎAKUJEME.

          • Digi mesto z micro:bitov

          • Projekt ENTER od Telekomu II. pri Nadácii Pontis

                  Naše mesto naberá svoju podobu - malo by zobrazovať blízke okolie školy. Cesty, budovy, žeriav stavajúci blízke budovy kúpeľov. Postupne pribúdajú semafory, autá (riadené micro:bitom), okolité stromy, park ... V pozadí už stojí aj budova našej školy. Ako materiál nám okrem micro:bitov poslúžila aj stavebnica Lego z minulých projektov.

          • Organizácia ŠKD

          • ŠTVRTOK 30.6.2022

            Oznamujeme Vám, že ŠKD bude vo ŠTVRTOK - 30.6.2022 otvorené IBA do 11:30 hod. Obedy sa budú vydávať od 9:30 hod.

            Všetkým prajeme príjemný posledný školský deň.

          • Oznam CVČ Úsmev

          • Oznámenie o ukončení podávania prihlášok  na LPČ v CVČ a časový harmonogram  LPČ.

            PČ Júl – Časový harmonogram výletov

            4/7   a   7/7

            Kúpalisko

            9:00-9:30 súpiska

            9:30-10:00 cesta

            10:00-11:30 kúpanie

            11:30-13:00 oddych/hry

            13:00-14:30 kúpanie

            15:00 návrat do CVČ

            6/7

            Hrad Strečno + dedina Paseka 

            8:30-9:00 súpiska

            9:00-10:00 cesta

            10:00-10:30 výstup na hrad

            10:30-11:00 prestávka

            11:00-12:30 prehliadka hrad

            12:30-14:30 dedina Paseka

            15:30 návrat do TR

            8/7

            Čutkovská dolina – Ružomberok

            7:30-8:00 súpiska

            Obrovo + Obrova cesta 

            8:00-9:00 cesta 

            9:00-11:00 Obrovo/jedlo

            11:00-11:30 prestávka

            11:30-13:30 Obrova cesta

            13:30-14:00 Hrabovská dolina

            15:00 Príchod do TR

             

            11/7   a 13/7

            Kúpalisko 

            9:00-9:30 súpiska

            9:30-10:00 cesta

            10:00-11:30 kúpanie

            11:30-13:00 oddych/hry

            13:00-14:30 kúpanie

            15:00 návrat do CVČ

             

            12/7

            Banská Štiavnica

            8:00-8:30 Súpiska

            Štôlňa Michal + Bannícky skanzen

            8:30-9:30 Cesta

            9:30-10:00 Cesta do múzea

            10:00-10:30 Prestávka

            10:30-11:30 Baňa Michal

            11:30-13:30 Skanzen /jedlo

            15:00 Príchod do TR

             

            14/7

            Hrad Beckov

            8:00-8:30 súpiska

            8:30-10:30 cesta

            10:30-11:00 prestávka

            11:30-12:15 prehliadka hradu

            12:15-12:45 oddych/jedlo

            14:50 príchod do TR

            15/7

            Okrasné rybníky Remäta

            8:30-9:00 súpiska

            9:00-9:30 cesta na vlak

            9:57 odchod vlaku

            10:31-11:00 cesta rybníky

            11:00-12:00 opekanie

            12:00-15:00 rybníky / hry

            15:26 odchod vlaku

            16:02 príchod na stanicu TR

            16:30 návrat CVČ

             

            LPČ August – časový harmonogram

            22/8

            Energoland Mochovce 

            8:00-8:30 súpiska

            8:30-10:00 cesta

            Čas je len orientačný

            10:00-10:30 oddych

            10:30-12:00 prehliadka

            12:00-12:30 oddych

            14:30 Návrat do TR

             

            23/8   a     25/8

            kúpalisko

            9:00-9:30 súpiska

            9:30-10:00 cesta

            10:00-11:30 kúpanie

            11:30-13:00 oddych/hry

            13:00-14:30 kúpanie

            15:00 návrat do CVČ

            24/8

            Pustý hrad - Zvolen

            8:30-9:00 súpiska

            9:00-10:00 cesta

            10:00-11:00 výstup na hrad

            11:00-13:00 Pustý hrad Zvolen

            13:00-14:00 Cesta z hradu

            15:00 návrat do TR

            26/8

            Záchranná stanica pre zranené živočíchy

            8:00-8:30 súpiska

            + náučný chodník Zázrivá

            8:30-10:00 cesta

            10:00-11:30 Záchr. Stanica

            Čas je len orientačný

            11:30-12:00 jedlo

            12:00-13:30 Náučný chodník

            15:00 návrat do TR

          • Hodžov novinový článok 2022 - zlaté pásmo

          • Celoslovenské kolo - 15. ročník súťaže

                   S radosťou Vám môžeme oznámiť, že aj tento rok porotu zaujali 2 práce našich žiakov . Srdečne gratujuleme Nikole Musilovej z 8.B a Alexandre Habiňákovej z 9.A k umiestneniu v zlatom pásme. Je to opäť pekný úspech, keďže vieme, že každoročne porota vyberá zo stoviek prác žiakov zo Slovenska a žiakov žijúcich v zahraničí. 

            Slávnostné odovzdanie diplomov, zborníkov a vecných darov plánujeme uskutočniť v 2. polovici septembra 2022 v Pálffyho paláci v Bratislave.

                                                                                                                     VH