• Spolupráca s OO PZ Turčianske Teplice – koordinátori z radov PZ SR

          •           Nárastu problémového a rizikového správania u žiakov základných a stredných škôl si vyžaduje realizáciu aktívneho prístupu a rozsiahlejšieho spektra prevencie v školskom prostredí.

                     Práve z tohto dôvodu sa naša škola rozhodla zintenzívniť spoluprácu s orgánmi v trestnom konaní, resp. s Obvodným oddelením Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Turčianskych Tepliciach (OO PZ TR), kde nám pre riešenie nežiadúceho správania žiakov a pomoc pri prevencii kriminality  boli pridelení koordinátori polície nppráp. Ján Frličkappráp. Kristína Karásková,  na ktorých je možné sa obrátiť v prípade potreby aj zo strany učiteľov a rodičov a prípadne i žiakov.

                  Koordinátor polície je komunikačným partnerom pre riešenie a zabezpečovania intervenčnej aktivity v prípadoch vyžadujúcich si pozornosť z hľadiska ochrany, zdravia žiakov, riešenia podozrenia zo spáchania priestupkov či trestných činov ako aj iných porušení zákona.

            KONTAKT:

             

            OBVODNÉ ODDELENIE POLICAJNÉHO ZBORU  TURČIANSKE TEPLICE:

            oomt.tr@minv.sk

             

            KOORDINÁTOR PRE GYMNÁZIUM M. GALANDU:    

             jan.frlicka@minv.sk

            0961 463 805 

             

            KOORDINÁTOR PRE ZŠ ŠKOLSKÁ, ZŠ H.RAKOVCE:  

             kristina.karaskova@minv.sk 0961 463 805

            ŠPT

          • Vitaj medzi nami,  milý Mikuláš

          • Deti zo školského klubu z 1.A a 1.B triedy zo Spojenej školy Školská Turčianske Teplice, pod vedením

             pani vychovávateliek a po dohode s pani predsedníčkou ZO JDS v Turčianskych

             Tepliciach pani Darinkou Rokošínyiovou,  zavítali dňa 4.12. 2023 do klubu ZO JDS

             s kultúrnym programom pod názvom ,,Vitaj medzi nami milý Mikulá ,,. Deti sa na vystúpenie veľmi

            tešili. Naučili sa básničky,  pesničky o Mikulášovi. Nacvičenými tancami,  rozveselili všetkých

            prítomných. Celé  popoludnie vládla ozajstná Mikulášska atmosféra. Mali sme vlastného čerta,

             anjela aj Mikuláša, ktorý rozdal všetkým prítomným mikulášsky pozdrav a sladkosť v podobe

            Mikuláša, čo vyčarilo  všetkým úsmev na tvári. Deti mali pripravené občerstvenie, ktorému sa

             potešili. Po krátkom posedení a rozhovoroch o Vianociach sme sa básňou ,,Na Vianoce ,, a vinšom

            do Nového roku rozlúčili.

            Zaželali sme si navzájom príjemné prežitie vianočných sviatkov a šťastný

            Nový rok 2024 .

            KI

          • Spolužiaci vymieňajú

          • Knižný vianočný swap.

                Milí spolužiaci, srdečne  Vás pozývame na historicky 1. žiacky swap, ktorý sa bude konať tento týždeň od utorka 12.12.  počas prestávok v miestnosti 147. Získať môžete krásne vianočné knižné darčeky a milé vecičky.

                Nakupovať môžeš zaplatné školské peniaze (s podpisom alebo pečiatkou), ktoré ste doteraz získali alebo prines priamo do obchodíku knižku či výrobok na výmenu.   Až do vypredania zásob a podľa záujmu.

                                                                                                            Tešia sa na Vás predajcovia

             

            Poznámka:  Ak niektorú prestávku nájdete odkaz „ zavreté“ , pretože predavači nestihli prísť napr. z TSV, ospravedlňujú  sa a tešia sa na Vás aj  počas inej prestávky.

             

                 Na tejto aktivite sa tento rok podieľajú hlavne žiaci 7.A a žiačky zo 6.B.

          • KRABIČKY PLNÉ LÁSKY

          • Tento rok sme sa opäť zapojili do zbierky pod názvom – Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

            Sme veľmi radi, že sme mohli pomôcť seniorom a spríjemniť im najkrajšie sviatky v roku. Za  Spojenú školu sme odovzdali 155 krabičiek, z toho 50 krabičiek bolo z Horných Rakoviec a žiaci I. stupňa vytvorili krásne aj vianočné pozdravy.

            Neboli to len krabice naplnené odporúčanými vecami, ale bol v nich predovšetkým zabalený čas, úsilie, srdečnosť, potešenie a kúsok srdca každého jedného z Vás, ktorí sa zapojili do tejto zbierky. Tento rok potešíme až 155 starkých. Úžasný počet. Toľko radosti a prejavenej lásky.

            Preto vám všetkým, milí žiaci, patrí OBROVSKÉ ĎAKUJEM. Ďakujem aj triednym kolektívom, ktoré spolu s triednymi pani učiteľkami vytvorili tiež krabičky plné lásky.

            Verím, že o rok prekonáme tohtoročné číslo a krabičiek bude ešte viac.

            Všetkým Vám prajem príjemné sviatky v kruhu vašich najbližších a pri vianočnom stromčeku si skúste spomenúť aj na starkých, ktorým ste urobili určite nesmiernu radosť.

            M. Šuhajová

          • Vianoce u nás v škole

          • Mikulášska tradícia 

                   Opäť prišiel ten deň, ktorý znamená, že Vianoce sú za dverami. Práve 6. december, kedy slávime sviatok sv. Mikuláša, je dňom, na ktorý netrpezlivo čakajú všetky deti. Každé z nich dúfa, že si opäť po roku v čižmičke nájde tie najlepšie sladkosti. 

            Viete však, ako táto mikulášska tradícia vznikla? 

                  Mikuláš z Myry, alebo sv. Mikuláš sa narodil v starogréckom meste Patara, ktoré sa dnes nachádza na juhozápade Turecka. Počas svojho života sa stal biskupom. On sám mal veľké majetky. Z vlastných peňazí dal napríklad postaviť nemocnicu. Medzi ľuďmi bol veľmi obľúbený, no našli sa aj takí, ktorí ho za jeho hrdinské činy prenasledovali a uväznili. Po prepustení z väzenia sa z neho stal arcibiskup a naďalej sa venoval pomoci chorým a chudobným. Preslávil sa najmä hrdinským činom, s ktorým sa viaže aj tradícia rozdávania darčekov. Mikuláš sa totiž dozvedel o troch chudobných sestrách. Rozhodol sa, že im pomôže a raz v noci dal každej zo sestier do mešca peniaze, ktoré potom položil na okno. Tajomstvo o tom, kto sestrám pomohol sa ale čoskoro roznieslo medzi ľudí a všetci si ho vďaka tomuto činu vážili.

                   Toto si pripomíname 6. decembra, kedy podľa legendy svätý Mikuláš zomrel. U nás sa traduje dávny zvyk. Deti veria, že vďaka tomu, že celý rok poslúchali, aj k nim Mikuláš zavíta v tradičnom čase, a niečo im do vyčistenej čižmičky prinesie. 

                   Aj my v škole si túto tradíciu pripomíname. Včera mikulášskym prekvapením - koncertom skupiny Aya a dnes bude Mikuláš so svojimi pomocníkmi chodiť po triedach a rozdávať sladké maličkosti. Zimná výzdoba tried. 

                  

            Milí učitelia, žiaci a rodičia.

                   Aj v tomto magickom období sa žiaci žiackeho parlamentu zhodli na tom, že by bolo pekné si svoje triedy vyzdobiť. A preto vyhlasujeme súťaž o najkrajšiu zimnú výzdobu triedy, ktorá môže mať aj vianočné prvky. Súťaž bude trvať od 6.12. do 20.12. Dňa 20.12. budú vybraní žiaci a niektorí učitelia chodiť triedy hodnotiť. Vyberieme jednu najkrajšiu triedu z prvého a jednu najkrajšiu triedu z druhého stupňa, ktoré budú odmenené. 

            Vianočná pošta 

                   Aké by to boli Vianoce, keby sme nemysleli na tých, ktorých máme radi? Vianoce nie sú však len o darčekoch. Sú o stretnutiach, vrúcnych objatiach a milých slovách, ktoré pohladia na duši. Peknou tradíciou na našej škole sa stala aj vianočná pošta. Ak máte niečo, čo by ste chceli zapriať svojim, kamarátom, spolužiakom, či učiteľom, môžete tak urobiť formou pekného obrázku, pohľadnice a milých slov. Stačí, keď niečo nakreslíte, či napíšete a vhodíte do vianočnej schránky, ktorá bude umiestnená na druhom poschodí. Písať môžete od 11.12. do 18.12. Na každej pohľadnici musí byť napísané meno a trieda toho, komu poštu posielate.

                   Verím, že si tento vianočný čas spoločne užijeme, že prídete s peknými a kreatívnymi nápadmi, že budete v triedach spolupracovať a vzájomne si tvoriť príjemnú vianočnú náladu.                            HT

             

             

          • Školské kolo nemeckej olympiády v kategórii 1B

          •       Dňa 1.12.2023 sa na našej škole konalo školské kolo nemeckej olympiády v kategórii 1B.

                   Žiačky ôsmeho a deviateho ročníka mali úlohy ako čítanie s porozumením, gramatický test a vizuálny podnet v podobe opisu obrázku.

            Na 1. mieste sa umiestnila Lívia Gírethová - IX.A

            Na 2. mieste sa umiestnila Sarah Simonová - VIII.A

            Na 3. mieste sa umiestnila Nina Svitačová - IX.A

            Všetkým súťažiacim patrí veľká vďaka za účasť a reprezentáciu školy a postupujúcim žiačkam prajeme veľa zdaru na okresnom kole NJ.      GR

          • Mikulášsky koncert skupiny AYA

          • Dobrý deň, milí rodičia,

            5.12. sa žiaci v čase vyučovania zúčastnia na mikulášskom koncerte skupiny AYA. Túto akciu finančne podporuje rodičovské združenie pri Spojenej škole Školská 447/2  pre VŠETKY malé aj veľké deti.

            Rodičovské združenie informuje:

                Výber členského poplatku od septembra doteraz zatiaľ mierne presahuje 60%. Ďakujeme, že svojím príspevkom podporujete fungovanie rodičovského združenia, aby sme v škole mohli organizovať zaujímavé podujatia aj v 2. polroku,  spríjemňovať prostredie a modernizovať školské pomôcky.

                 Pripomíname, že prispieť môžete pre tento školský rok  prostredníctvom poplatkov v Edupage jednoduchou platbou kartou. (potvrdenie vidíte hneď) Ak využijete iný spôsob platby, Vaše platbu identifikuje rodičovské združenie až v pravidelných výpisoch.

            Na plenárnom združení bol dohodnutý základný príspevok v školskom roku 2023/24 20€. Srdečne ďakujeme.

          • 30. NOVEMBER – DEŇ POČÍTAČOVEJ BEZPEČNOSTI

          • Dnešným dňom si pripomíname potrebu a nevyhnutnosť chrániť si svoje citlivé údaje. Kybernetické šikanovanie, mediálna gramotnosť, bezpečnosť a ochrana súkromia sú stále aktuálnejšie témy.

            Kybernetická bezpečnosť je s neustále rastúcou digitalizáciou spoločnosti jednou z najdôležitejších oblastí, ktorá priamo ovplyvňuje fungovanie modernej spoločnosti.

            V tejto súvislosti si pripomeňme zopár odporúčaní:

            - neotvárajme neoverené správy a správy od neznámych používateľov;

            - neotvárajme podozrivé prílohy zakážte povoľovanie makier v dokumentoch;

            - neotvárajme URL odkazy vzbudzujúce podozrenie;

            - nikdy neposkytujme akékoľvek osobné a citlivé údaje, ako sú prihlasovacie mená, heslá, údaje o platobných prostriedkoch a pod.;

            -pri telefonátoch nedôverujme volajúcemu, ktorý od vás žiada identitu, aj keď sa predstaví. Volajúceho neviete totiž spoľahlivo overiť žiadnou formou;

            - pravidelne si zálohujme dáta, najlepšie offline zálohou na pamäťové médium.

            ZDROJ: Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR

          • Fitnes Školská

          •        Začiatkom šk. roka sa môže naša škola popýšiť vznikom novej, resp. rekonštrukciou školskej fitnes miestnosti. „V zdravom tele, zdravý duch...“, to je hlavným účelom vzniku školského fitnes. Môžu ho využívať žiaci našej ZŠ pod dohľadom vyučujúceho alebo žiaci, ktorí sa prihlásili na záujmové krúžky spojené s pohybom. Na prvej hodine fitnes k nám zavítal bývalý žiak ZŠ Školská Adrián Ondrík, ktorý svojou húževnatosťou dosiahol vynikajúce výsledky v celoslovenskej súťaži kulturistiky. Žiakom predviedol ako majú správne a bezpečne cvičiť. Verím, že o pár rokov si budeme môcť do školy pozvať aj niekoho z terajších žiakov, aby taktiež mohli motivovať mladších. Je potrebné mať svoje pozitívne idoly a ísť si za svojimi cieľmi.

            Veľká vďaka patrí vedeniu školy za podporu fitnes idey, za finančnú podporu CVČ Úsmev a Združeniu rodičov školy. Ďakujeme tiež pánovi školníkovi za sprevádzkovanie nových fitnes strojov.

            ŠJ

          • Ešte aj nasledujúci týždeň môžete...

          • ... urobiť niekomu radosť. 

            1. Individuálne (v rodinách) alebo v rámci triedy pripraviť a zabaliť tradičnú škatuľku pre neznámeho seniora. Nezabudnite pripojiť aj milý pozdrav. KAM PRINIESŤ?  (kabinet jazykov na prízemí – p. uč. Šuhajová)

            2. Vianočný swap – knižky a výrobky. KAM PRINIESŤ? Výkup je hore v záhadnej učebni 147 (pri počítačovej učebni 146). Tu na Vás každý deň po 2. hodine čakajú veselé dievčatá zo 7.A a 6.B. Nezabúdajte na cenovky a cenník podpísaný rodičom. 

               December je za dverami. Vaše darované krabičky čoskoro urobia radosť starkým v Domove sociálnych služieb.

               Takisto v decembri od 11.12. do 15.12. otvoríme pre Vás vianočný obchodík, v ktorom si svoje školské peniaze môžete vymeniť za darčeky a knižky od iných žiakov. 

            Na 1. stupni takisto bude tradičný jarmok krásnych výrobkov z dielní ŠKD, takže šetrite si vreckové na malé milé darčeky  :-)

                                Ď A K U J E M E  ZO SRDCA  všetkým darcom, vianočným predajcom a šikovným ľuďom.   

                                                                                                                                                        

          • Svetový deň pozdravov

          • 21.11.2023

                    V utorok 21.11.2023 bol svetový deň pozdravov pričom aj naša škola si dala záväzok, že deťom i dospelým pripomenie dôležitosť a potrebu zdraviť sa. Dievčatá z deviateho ročníka si dali námahu vytvoriť baner s rôznymi svetovými pozdravmi (zato, im ďakujem a oceňujem ich kreativitu, a obetovanie času) a ráno privítať deti pohľadom, úsmevom, pozdravom, či inou pozornosťou. Skúsenosť im dala za pravdu, že zdraviť sa aj napriek tomu, že to má byť samozrejmosťou, vôbec nie je ľahké. Niektorí žiaci sa len nechápavo prizerali, že  čo to tie naše milé žiačky robia, a ani v tom prekvapení neodzdravili.

                 Napriek tomu, že počas aktivity sme si všimli, že niekomu zdraviť sa nie je prirodzenou súčasťou, myslíme si, že  zmeny treba robiť od seba a preto, apelujeme na všetkých, aby sme sa spolu zamysleli nad tým, ako môžeme urobiť niekomu krajší deň – usmiať sa,  povzbudiť,  popriať pekné ráno, večer ... 

                                                                                                                                                                                       ŠPT

          • Bubnovali sme, aby nás bolo lepšie počuť!

          •        November je práve tým mesiacom, ktorý upozorňuje širokú verejnosť na mnohé otázky riešené spoločnosťou. Popri preventívnych aktivít realizovaných školským podporným tímom, OZ Žena v tiesni, IPčkom, divadelným predstavením, sme sa zapojili do celoslovenskej BUBNOVAČKY, ktorá prebiehala 20.11.2023.

                  Tentokrát, keďže išlo o desiate výročie sme na problematiku násilia upozornili bubnovaním po meste Turčianske Teplice, pričom sme sa celá Spojená škola stretli pred Mestským úradom a svoje hlasy vyjadrili na verejnosti. „Ticho deti pred násilím neochráni!“, „ Bumbarasa bom-bom-bom, aby bolo deti počuť von!“ a iné pokriky zneli ulicami mesta. A keďže nás bolo skutočne počuť, svoj príhovor pre deti a dôležitosť ich ochrany vyjadrilo aj vedenie mesta Turčianske Teplice.

            Radi by sme poďakovali žiakom a školskému parlamentu za tvorbu transparentov. 

                                                                                                                                                                                       ŠPT

          • Koľko lásky sa zmestí do krabičky od topánok

          •       Aj tento rok sa naša škola rozhodla zapojiť do projektu „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok,“ vďaka ktorému prinesieme veľa lásky a radosti neznámemu seniorovi pred vianočnými sviatkami.

                Veríme, že spoločne v triedach (individuálne v rodinách) vytvoríme krabičky plné lásky. Možno náš a Váš darček bude jediným darčekom, ktorí títo seniori v domovoch dôchodcov dostanú. Preto Vás srdečne pozývame zapojiť sa do tejto akcie.

                 Všetky informácie, čo krabičky majú obsahovať niečo sladké, niečo slané, niečo teplé, niečo mäkké, niečo voňavé, niečo na zábavu, niečo zo srdca.

            Hotové krabičky prineste koordinátorke projektu

            p. učiteľke Šuhajovej do kabinetu na 1.poschodí do 30. 11.2023.

             

            Ďakujeme za Vašu ľudskosť, dobrovoľníctvo a najmä úctu k starším.

          • Divadelné predstavenie Nádej Dubček

          •       Žiaci 7.A spolu s ôsmakmi a deviatakmi  sa krátko po sviatku Deň boja za slobodu a demokraciu zoznámili s osudom Alexandra Dubčeka - významnej, medzinárodne uznávanej osobnosti, predstaviteľa „socializmu s ľudskou tvárou“. 

                  Celý život ho sprevádzala Idea socializmu - v hre personifikovaná.  Iba vďaka svojej nesmiernej vnútornej sile Alexander Dubček prekonal zmarené nádeje na reformu socializmu. Zbabelosť a  intrigy spolu s túžbou po moci a prispôsobovaním sa aj tomu zlému, čo prináša doba, pošpinili vznešenú myšlienku a zmenili  ju na prisluhovača totality.

            Veríme, že právo na slobodu prejavu a právo na vyjadrenie názoru nám už ostane navždy.  A dokážeme sa zastať seba aj iných proti akejkoľvek svojvôli.    IS

          • Postup do krajského kola OSJL

          •  

                Gramatika, literárne žánre, čítanie s porozumením, transformácia textu, hovorenie. To sú disciplíny a úlohy olympiády zo slovenského jazyka a literatúry.

                  Srdečne gratulujeme Ninke Svitačovej z 9.A, ktorá je už oficiálne zaregistrovaná do krajského kola OSJL v kategórii C po tom, čo zvíťazila v obvodnom kole. Toto sa konalo 15.11. v priestoroch CVČ v Turčianskych Tepliciach. Ninka s úsmevom na tvári a so Slovenskom v srdci aj na mikine,  zvíťazila. 😊 1.2. 2024 bude Ninka v Žiline súťažiť v konkurencii najlepších rovesníkov zo  Žilinského kraja. Držíme jej palce a ďakujeme za reprezentáciu školy!                                                

                                                                                                                                                                      VH

          • OZNAM - vianočný SWAP kníh a výrobkov

          • Učíme sa obchodovať

             Vážení žiaci, výrobcovia a obchodníci, :-)  pripomíname Vám, že

            1. celý mesiac NOVEMBER môžete nosiť do školy na výmenu (SWAP)  knihy a svoje výrobky.

            (nemusia súvisieť len s vianočnou témou).

             2. My Vám za ne dáme  školské "PENIAZE" . 

            3. Za tieto školské peniaze nakúpite v DECEMBRI vo vianočnom obchodíku knihy a výrobky od iných spolužiakov.🙂  (napríklad darčeky pre kamarátov, rodičov...)

            4. Môžete použiť aj výrobky, ktoré ste vytvorili na vyučovacích hodinách, napr. na výtvarnej, technickej výchove, na krúžku, etike, náboženstve, na informatike a podobne.

            👉👉👉Svoj tovar prineste POČAS VEĽKEJ PRESTÁVKY do učebne 147 ( p. uč. Hnilová a žiaci- pomocníci)  prípadne do kabinetu k p. uč. Šuhajovej.

            POZOR! Skôr ako svoj tovar prinesieš, nezabudni ho vhodne označiť CENOVKAMI a vyplň cenník aj  s podpisom rodiča. (získaš tiež v miestnosti 147)

            Zapojiť sa môžu aj dospelí zamestnanci školy! :-)

            ĎAKUJEME ŽIAKOM 9.D ZA PREZENTÁCIU PROJEKTU V TRIEDACH!

          • Deň vojnových veteránov – Červené maky – 11.11.

          •             „Vojna je hrozná vec, nikomu by som to neprial, radšej by som bol o suchom chlebe, než aby som to zažil znovu. Koľko ľudí bolo zlikvidovaných v koncentračných táboroch. Z mojich učiteľov dvaja boli v koncentráku, len tak pre nič...Mali by sme si to vážiť a ďakovať Bohu, že môžeme žiť v mieri!“, povedal českým dokumentaristom v roku 2007 Jan Prokesz, vojnový veterán, ktorý musel v sedemnástich rokoch ako mladý muž z Protektorátu,  v roku 1943 narukovať do nemeckej armády a slúžil pri obrane francúzskeho pobrežia neďaleko Bordeaux. Pri jednom presune sa mu podarilo dezertovať. Vstúpil do československej armády  a v roku 1945 sa dostal do Dunkerque, slúžil pri spojovacej rote tankovej brigády.

                        Jeden z mnohých príbehov ľudí, ktorí bojovali za to, aby sme mohli žiť v mieri a my si ich hrdinstvo pripomíname počas mesiaca november a hlavne v Deň červených makov 11.11. Ľudia, ktorí sa postavili proti totalitným režimom buď na vojnových frontoch alebo v odboji. Bez nich by sme nepoznali slobodu a demokraciu. Ako symbol úcty k nim a ich statočnosti sme si aj my pripli červené maky.                                               HD + LĽ

          • Stretnutie bývalých učiteľov

          •          Po niekoľkých rokoch sme obnovili tradíciu spred čias epidémie a do priestorov Základnej školy na Školskej ulici  opäť prišli naši bývalí kolegovia a zamestnanci školy. Tentokrát sme prizvali aj tých, ktorí  tvorili v minulosti  kolektív učiteľov na Horných Rakovciach.  A tak za pekne vyzdobené stoly v školskej jedálni sadali postupne tí, ktorí tvorili a stále tvoria dejiny turčianskoteplického školstva. Zdalo sa nám, že mnohí z nich sú radi, že mali možnosť  prísť a dostali priestor  porozprávať sa o svojich radostiach aj starostiach. Niektorí sa už dávno takto osobne nestretli. Páči sa nám, ako aj na dôchodku  udržiavajú nielen naše kolegyne spoločenské kontakty a stretávajú sa v rôznych formálnych aj neformálnych skupinkách, spoločne vyrábajú úžasné veci a organizujú výlety. Pre nás, aktívnych učiteľov, je to pekným príkladom a optimistickou métou dôchodkového veku.

                     Bývalých zamestnancov školy prišla krátko pozdraviť aj riaditeľka spojenej školy, Miriam Hechelmann.   Príjemné posedenie pri káve, čaji a koláčiku doplnili vystúpením aj žiaci pani učiteľky Michalíkovej a členovia jubilujúceho súboru Lúčik pod vedením pani učiteľky Očkajovej.  

                   Radi sme sa stretli s našimi milými kolegyňami a kolegami. Akcie podobného typu určite zlepšujú pozitívnu vnútornú klímu našej školy. Touto cestou pozdravujeme aj tých, ktorým ochorenie  bránilo prísť osobne medzi nás, ale tešíme sa na budúce stretnutia. Veď niektoré sudoku zostali stále nevyriešené, však p. učiteľ?

                    Organizujete aj vy na svojich pracoviskách podobné stretnutia? Veríme, že sa aj Vám podarilo pripraviť niečo výnimočné a v nejednom zamestnaní ste  so svojimi kolegami uvarili vianočný punč či  sviatočnú kapustnicu.

             zamestnanci SŠ Školská 447/2 Turčianske Teplice

          • "Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť"

          •        S násilím sa môžeme vysporiadať len tak, že ho nebudeme bagatelizovať, prehliadať a vnímať ako niečo, čo sa nás predsa netýka. Práve preto sa od roku 2014 vždy v novembri organizuje

            celoslovenská Bubnovačka"Aby bolo deti lepšie počuť!"

                   Je to podujatie, ktoré má symbolicky upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a podporiť v spoločnosti tému včasnej prevencie. Preto aj v našej škole a v našom meste zaznie silné bubnovanie, a to

            20. novembra 2023, v čase medzi 10:00 a 11:00, aby sme si pripomenuli,

            že "Hlas detí je dôležitý!" 

                  Prvý stupeň bude bubnovať pred školou a druhý stupeň sa vydá na bubnovačku naším mestom a spolu so žiakmi z Horných Rakoviec sa spolu stretnú pred Mestským úradom.

            Doneste si bubny, plastové fľaše a transparenty a pomôžme podporiť túto celoslovenskú akciu, aby mohli všetky deti prežiť detstvo bez násilia.

            HT