• Jesenné aktivity u nás v škole

          • Koordinátorka Školského parlamentu za Základnú školu Školská,

            vyhlasuje súťaž o najkrajšiu jesennú výzdobu triedy.

            Súťaž bude prebiehať od 18.10. do 27.10. 2023.

             

            Dňa 27. 10. 2023 bude u nás v škole Halloweensky deň.

            Žiaci aj učitelia môžu prísť v halloweenskych maskách.

            Prvé dve hodiny sa bude učiť podľa riadneho rozvrhu. Halloweensky program začne treťou vyučovacou hodinou a skončí počas šiestej hodiny.

            Na konci dňa sa vyhodnotí jesenná výzdoba tried a aj súťaž o najlepšiu halloweensku masku.

            Veríme, že sa do týchto aktivít zapojí čo najviac žiakov. HT

          • Jazdím, jazdíš, jazdíme...

          •       Milióny ľudí sú deň čo deň účastníkmi cestnej premávky. Či už ako chodci, cyklisti, cestujúci v prostriedkoch hromadnej prepravy, alebo vodiči motorových vozidiel. Doprava je neoddeliteľnou súčasťou života každého človeka, nevyjímajúc deti, ktoré sú najzraniteľnejšími účastníkmi cestnej premávky.

                  Úlohou dopravnej výchovy na „Detských dopravných ihriskách“ je postupná príprava detí na samostatný a zodpovedný pohyb v cestnej premávke, praktické uplatňovanie zásad bezpečného správania sa, dodržiavanie postupov a pravidiel v simulovaných dopravných situáciách, alebo učiť sa správať v úlohe chodca a cyklistu.

                  Preto aj žiaci 3.a 4.ročníkov SŠ Školská dňa 13.10.2023 navštívili DDI v našom meste a precvičovali si bezpečné správanie sa na cestách.

            Ďakujeme vedeniu DDI v Turč.Tepliciach za profesionálny prístup a poučne strávené dopoludnie.

            Je krásne, keď deti môžu svoje detstvo prežívať bezstarostne a domov sa vrátiť živé a zdravé.

             

            kolektív učiteliek

            SŠ Školská, Turč.Teplice

          • HODŽOV NOVINOVÝ ČLÁNOK

          • – vyhodnotenie celoslovenského kola.

                V septembri sme sa mali zúčastniť s Nikou Musilovou odovzdávania cien v Pálffyho paláci v Bratislave.
                          Nika je už stredoškoláčka  a mala, žiaľ,  iný program. Nedávno k nám doputoval diplom za umiestnenie v bronzovom pásme a cena – poukážka na nákup v kníhkupectve Martinus. Nika si prišla prevziať ocenenie ku mne do školy a časť hodiny strávila s piatakmi. Povedala im, že písanie jej umožňuje uniknúť do sveta fantázie aj získavať cit pre slová a jazyk. No a umiestnenie v súťaži pridá aj nejaký ten bodík do prihlášky na strednú školu. Želáme Nike úspešné štúdium, mnoho nápadov, aby aj v novej škole bola organizátorkou zaujímavých akcií a reprezentovala svoju školu tak úspešne, ako tú našu.

            I. Straková

          • Školské kolo olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

          •     V 2 termínoch, 17.10. a 20.10.,  sa uskutočnili jednotlivé časti  olympiády zo slovenského jazyka a literatúry na úrovni školského kola. Už tradične majú ôsmaci a deviataci o túto súťaž veľký záujem. Tento rok to bolo až 24 súťažiacich, nakoniec všetky disciplíny ukončilo 20 z nich. Výborné výsledky utorkovej testovej časti naznačovali, že v piatok väčšina žiakov  bude mať  šancu absolvovať súťaž  ako úspešný riešiteľ.

                   Zlom však nastal pri druhej disciplíne. Žiaci mali podľa textu napísať novinársku správu o jesennej migrácii vtáctva cez územie Slovenska.  Polovica slovenčinárskych olympionikov v transformácii textu nesplnila predpísaný žáner, čo podľa nových, oveľa prísnejších  pravidiel  znamená, že za túto úlohu nezískali žiadne bodové hodnotenie. V ústnej časti však zabojovali opäť naplno všetci. Niektorí vyjadrili  v príhovore  naozaj  originálne argumenty o tom, prečo je nevyhnutné nevyrušovať migrujúce vtáctvo a zachovávať ticho a pokoj v prírode.

            V náročnej súťaži nakoniec gratulujeme týmto víťazom a úspešným riešiteľom:

            1.miesto  Nina Svitačová, 9.A    - 49b 

            2. miesto Tatiana Hvizdáková, 9.B  - 47b

            3.miesto  Monika Švecová, 9.A – 46b

            Úspešní riešitelia:

                 Eva Hnilová, 9.B – 45b

                 Gabriela Liptáková, 9.D - 42b

            Najlepšími riešiteľmi testovej časti súťaže boli  1.Martina Rakytová, 9.A, 2. Eliška Rebidášová, 8.A, 3. Alexandra Šuhajová, 9.B

                 Ostatní žiaci získali vynikajúce skúsenosti  a praktické zručnosti, najmä ôsmaci. Veď príprava na olympiádu je zároveń výbornou prípravou na prijímacie pohovory. Veríme, že deviataci budú súťažiť  aj na strednej škole v kategóriách A a B. 

                     Už dnes pozdravujeme siedmakov a  pozývame ich budúci rok, aby sa zapojili.

             Za príjemnú atmosféru žiakom ďakuje porota v zložení:

                                                       Mgr. I. Straková, Mgr. M. Zelienková a Mgr. V. Hnilová

                                                                                                                                                                          HV

          • Piataci boli v Martine

          •           Vo štvrtok 19.10. všetci piataci vyrazili do Martina. Exkurzia bola zameraná na predmety slovenský jazyk a literatúra a biológia.

                  V múzeu Andreja Kmeťa boli niektorí z nás už viackrát. Exponáty sú zamerané na prírodu nášho prekrásneho regiónu -  Turca. Na živú aj neživú. Lektorka preverila aj naše vedomosti. Zvieratá vo vitrínach sme nielen videli, ale aj počuli. Mnoho vitrín bolo interaktívnych – mohli sme si púšťať zvuk aj sa preskúšať. Aj ohmatať srsť, aj poskladať správne telo vodných živočíchov, aj pozrieť si nepríjemné cudzopasníky pod mikroskopom. Tí, čo škodia, sa vždy tvária nenápadne. Nielen v ríši zvierat.
                    V Turčianskej knižnici nám lektorka vysvetlila, čo knižnica ponúka svojim čitateľom. Prechádzali sme jednotlivé oddelenia. V hudobnom sme si mohli vypočuť niekoľko piesní podľa nášho výberu. Tí najsmelší s rytmom v tele aj zatancovali. V oddelení náučnej literatúry sme iba tíško prezreli regály, pretože niekoľko návštevníkov tam usilovne študovalo. Každý mal možnosť hľadať si knihu v oddelení pre deti a mládež. Niektorí žiaci sa priznali, že nečítajú a pani knihovníčka im vysvetlila, že ak nájdu knihu, ktorá si ich získa, už nikdy čítať neprestanú. Zaujal aj písací stroj.
                     Skracujúce sa, upršané a chladné jesenné a zimné dni sú na čítanie ako stvorené. No mnoho zaujímavého možno počas nich vidieť aj v prírode.

            M. Zelienková, I. Straková, Z. Zacharovská
             

          •   Ôsmaci a deviataci sa stretli so zástupcami stredných škôl

          •          17.10.2023 sa žiaci 8. ročníka zúčastnili na Burze stredných škôl. Podujatie začalo slávnostným otvorením, v ktorom organizátori privítali návštevníkov. Pre žiakov základných škôl boli pripravené stánky s prezentáciami stredných škôl nielen z Turca, ale aj zo širšieho okolia. Oboznámili žiakov so svojím študijným programom a s radosťou odpovedali na zvedavé otázky. Navštívili sme aj Národný cintorín. Naši ôsmaci dostali mapky s menami významných osobností, ktoré sú pochované práve na tomto mieste. Po skupinkách hroby vyhľadali, odpísali roky narodenia, úmrtia, citáty, epitafy. Individuálne sa ešte poprechádzali. Z čajových sviečok sme vytvorili srdce a sviečky sme zapálili ako poctu významným Slovákom aj k sviatku Pamiatka zosnulých.

                   Aj druhé mrazivé ráno 18.10. bolo venované exkurzii zo SJL a podujatiu Burza stredných škôl. Musíme pochváliť našich deviatakov. So zodpovednosťou dospievajúcich mladých ľudí a s myšlienkami na  svoju budúcnosť si vyberali tú svoju strednú školu. Rozprávali sa so zástupcami škôl, porovnávali si svoje názory s kamarátmi alebo svojimi sprevádzajúcimi učiteľmi. Niektorí sa dokonca priamo zoznámili so svojimi budúcimi učiteľmi. Svoje skúsenosti a bohaté príklady toho, aké školy si zvolili a aké uplatnenie majú naši bývalí absolventi odovzdávala nielen dnes  v rozhovoroch so žiakmi aj p. kariérna poradkyňa p. uč. Ing. G. Chvojková.  Využili sme i to, že sme v budove Slovenskej národnej knižnice. Pracovníci knižnice žiakom  porozprávali niečo z histórie  knižnice, ale aj to, ako môže byť knižnica nápomocná počas ich štúdia na strednej alebo vysokej škole. Veríme, že naši deviataci a niektorí ôsmaci spolu s cennými radami svojich rodičov a blízkych vyberú tú správnu školu.

                 Žiakov sprevádzali a zobrali na exkurziu za novými informáciami pedagógovia: Mgr. Straková, Mgr. Kapustová, p. asist. Hurtová, Mgr. Kolenová, Mgr. Felcanová,  Mgr. Hnilová, Mgr. Zelienková, Ing. Chvojková, Mgr. Šuhajová                                                                                                                                                KI,HV

          • Výsledky volieb do žiackeho školského parlamentu

          •        Dňa 11. a 12. 10. 2023 sa v našej škole ZŠ s MŠ Školská uskutočnili voľby zástupcov do žiackeho školského parlamentu na školský rok 2023-2024. Volieb sa zúčastnilo 228 žiakov.

            Žiaci si spomedzi kandidátov zvolili týchto zástupcov:

            6. ročník

            Michal Rohoň

            (44 hlasov)

            Leonard Vincenti

            (35 hlasov)

            7. ročník

            Alžbeta Zelienková

            (46 hlasov)

            Lilien Goralová

            (37 hlasov)

            8. ročník

            Nina Nemcová

            (35 hlasov)

            Beáta Simonidesová

            (35 hlasov)

            9. ročník

            Gabriela Liptáková

            (39 hlasov)

            Lívia Hrevušová

            (29 hlasov)

             

            Víťazom srdečne gratulujeme a prajeme veľa úspechov a dobrých nápadov.

            Koordinátorka žiackeho školského parlamentu: Mgr. Tatiana Haľamová

          • Technika v záhrade 2

          • Aj takto by sme mohli nazvať náš projekt, ktorého cieľom je dať novú tvár našej školskej záhrade. Vždy, keď nám to počasie dovolí a zasvieti slniečko, pokračujeme v jej úpravách – učebne vymieňame za pobyt na čerstvom vzduchu a získavame cenné zručnosti.

            Tak ako sme sľúbili, v záhrade sa objavujú nové prvky. Vďaka finančnej podpore OZ Kvitnúca nádej sme nakúpili farby, štetce, kamienky, dlažbu, aby sme mohli začať aj s druhou časťou záhrady, ktorá bude relaxačná. Ohnisko je hotové, pribudol stojan na rastlinky zo zabudnutých prezúvok. A to najdôležitejšie – náš altánok dostal úplne nový šat. Dlhé hodiny práce učiteľov i žiakov priniesli svoje ovocie.

            A keďže nás nepočúvala burina, ktorá nám v pravidelných intervaloch   “zazelenala” chodník, začal sa vďaka podpore TO MÚ ďalší veľký projekt – výmena štrku za zámkovú dlažbu.

            Kreatívnych nápadov máme veľa, nebudeme ale všetko prezrádzať.

            Držte nám palce, nech sa to podarí a ešte raz veľké ďakujem všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom pomáhajú.

             

            žiaci 2. stupňa a učitelia techniky

          • Exkurzia na Európskom dni jazykov

          • Dňa 26.9.2023 sa žiaci 9.D a 8.A zúčastnili exkurzie v Trnave na Európskom dni jazykov.

            Okolo 7:15 sme sa všetci stretli na železničnej stanici a plní nadšenia sme vyrazili. Po vystúpení z vlaku nás očarilo nádherné mesto Trnava a jeho Trojičné námestie, kde nás čakali stánky z jazykovými úlohami. Museli sme sa s nimi poriadne popasovať. Nebolo to veru jednoduché, ale všetci sme to zvládli na výbornú.

            Stretli sme sa tam so slovenským posunkovým jazykom, angličtinou, írčinou, nemčinou, francúzštinou, španielčinou, taliančinou, japončinou, ukrajinčinou, latinčinou, starogréčtinou a s programovacím jazykom. Zaujalo nás aj esperanto, Braillovo písmo, projekty Erasmus a SAIA. Veľkú radosť sme mali aj z rozchodu, ktorý nám dali pani učiteľky v nákupnom centre City Aréna. Keď sme sa všetci opäť stretli a peši išli na vlakovú stanicu, boli v nás nezabudnuteľné spomienky, plné optimizmu, nových zážitkov a vedomostí. Chceli sme, aby sa tento deň neskončil.

            Všetci sme prišli zdraví a šťastní a už dnes sa tešíme na ďalšiu nezabudnuteľnú akciu.

          • Tvorivé dopoludnie v Turčianskej galérii v Martine

          •       Dňa 11.10.2023 sa žiaci  II. A a II.B  zúčastnili edukačného programu v Turčianskej galérii v Martine pod názvom Architektúra budúcnosti. Po pútavej prehliadke vystavených diel vedenej skúseným galerijným pedagógom prešli do ateliéru Kocúr. V ňom sami vytvárali vlastné diela z hliny. Ich práce, domy budúcnosti, boli nápadité, originálne a detailne vypracované. Zahŕňali aj myšlienku použitia prírodných materiálov, tým aj ochrany životného prostredia.

                  Pri záverečnej prezentácii jednotlivých prác detí sa potvrdilo, že každé dieťa má v sebe jedinečné umelecké cítenie a chuť tvoriť. Ich fantázia a  predstavivosť  sa odzrkadlila na vyhotovených domoch budúcnosti. Exkurzia splnila svoj cieľ,  všetci si ju pekne užili a vrátili sa plní dojmov a zážitkov.

            ĽM a ZŠ

          • Cesta za poznaním

          •      Vo štvrtok 5.10.2023 sme boli celý štvrtý ročník na exkurzii. Išli sme autobusom do Žiaru nad Hronom, do hvezdárne a planetária Maximiliána Hella, prvého slovenského hvezdára.

                  Po príchode nás pekne privítali a usadili. Najprv nám ujo pustil rozprávku a potom nám nad hlavami ukazoval hviezdy a súhvezdia. Potom sme boli v UFO miestnosti, kde nám predviedli, ako obiehajú planéty okolo Slnka a prečo sa striedajú ročné obdobia. Na záver sme išli aj von na terasu a cez ďalekohľady sme sa pozerali na Slnko. To sa mi tiež páčilo.

            Celá exkurzia bola zaujímavá a veľmi poučná. Zasa som o čosi múdrejšia.

            Saška Zelienková, 4.A

            Návšteva hvezdárne

                  Vo štvrtok sme išli všetci štvrtáci z našej školy do hvezdárne v Žiari nad Hronom, pretože sa učíme o vesmíre.

                   Ráno nás pred školou čakal autobus a dobrodružstvo sa mohlo začať. Po príchode sme vošli do veľkej premietacej sály, ľahli sme si do pohodlných sedačiek a pozerali rozprávku o medveďovi a tučniakovi, ktorý sa chcel stať vedcom. Medveď bol šikovný a zo starej ponorky zostrojil raketu, na ktorej leteli do vesmíru a zažili mnoho dobrodružstiev. Videli sme všetky planéty a súhvezdia. Veľmi sa mi to páčilo. Keďže bolo pekné počasie, zo strechy hvezdárne sme mohli pozorovať aj Slnko. Dívali sme sa naň z obrovského teleskopu. Nakoniec sme si kúpili na pamiatku rôzne suveníry.

            Exkurzia sa mi páčila a dozvedel som sa veľa nového. Už sa teším na ďalšie.

            Filip Koleno, 4.B

          • Výberové konanie na pozíciu KUCHÁRKA v ŠJ H. Rakovce

          • Kuchárka v školskej jedálni

            Spojená škola, Ul. Školská 447/2, 039 01 Turčianske Teplice informuje o voľnom pracovnom mieste v počte 2 na miesto nepedagogického zamestnanca.

            Voľné pracovné miesto: kuchárka v školskej jedálni Horné Rakovce

            Úväzok: 100%, pracovný pomer na dobu určitú  na jeden rok s možnosťou predĺženia na dobu neurčitú

            Dátum predpokladaného nástupu: 01.12.2023

            Požadované kvalifikačné predpoklady a predpoklady výkonu práce vo verejnom záujme:

            • stredné odborné vzdelanie  v odbore kuchár /výučný list/
            • minimálne zaučený kuchár s odbornou spôsobilosťou

            príjemné vystupovanie, pozitívny prístup k deťom, schopnosť pracovať v kolektíve

            • bezúhonnosť, zodpovednosť, spoľahlivosť, flexibilita, samostatnosť
            • zdravotná spôsobilosť /platný zdravotný preukaz/

            Osobnostné predpoklady a zručnosti:

            • znalosť práce s PC, bežná používateľská úroveň

            Náplň práce:

            • tvorba jedálneho lístka
            • príprava jedál a výdaj pre deti MŠ a ZŠ
            • preberanie tovaru, starostlivosť o správne uskladnenie tovaru
            • dodržiavanie technologických postupov, MSN  a receptúr pri príprave jedál
            • dodržiavanie predpisov HACCP a osobnej hygieny

            Platové podmienky:

            Plat bude určený v súlade so zákonom č. 553/2003 Z.z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov v závislosti od platovej triedy a započítateľnej praxe.

            Zoznam požadovaných dokladov:

            • žiadosť o prijatie do zamestnania
            • profesijný životopis
            • kópie  dokladov o dosiahnutom vzdelaní /výučný list, maturitné vysvedčenie/
            • písomný súhlas so spracovaním osobných údajov podľa zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov

            Žiadosti o prijatie do zamestnania spolu s požadovanými dokladmi je potrebné zaslať poštou do 15.11.2023 na adresu Spojená škola  Ul. Školská 447/2       039 01 Turčianske Teplice

            Kontaktovať  budeme iba vybraných uchádzačov, ktorí spĺňajú požadované podmienky.

            Kontakt: Jana Fánčiová, vedúca školskej jedálne  0908 815 322  meil: sjzshrtt@centrum.sk

          • Európska noc výskumníkov

          •       29. septembra sa triedy 6.A a 6.D zúčastnili na 17. ročníku vedeckého festivalu Noc výskumníkov, ktorý sa každoročne organizuje v 25 európskych krajinách.

                 Už tradične sa koná aj vo viacerých slovenských mestách a my sme sa vybrali do Banskej Bystrice. Slovenské stredné a vysoké školy, vedecké inštitúcie ponúkli odborné prezentácie, interaktívne ukážky či praktické pokusy z oblasti prírodných i spoločenských vied.

                 Cieľom podujatia je popularizácia vedy - priblížiť nádejným študentom a verejnosti výskum a vedecké poznatky, podporiť záujem mladých ľudí o vedu.

                 Naši žiaci tak mohli vidieť prezentácie z oblasti informatiky, techniky, chémie, fyziky, biológie či cudzích jazykov. Množstvo stanovíšť poskytovalo priestor na zapojenie žiakov do pripravených aktivít. Otestovali sa v znalosti cudzích jazykov, vyskúšali si virtuálnu realitu. Mali možnosť zažiť televízne štúdio i pilotovanie lietadla. Dozvedeli sa o environmentálnej problematike, znečistení vôd a ovzdušia.

            Pre návštevníkov bol pripravený naozaj bohatý program a my sa tešíme, že sme sa ho mohli zúčastniť.

            CE, IK, HB

          • Každý sme iný

          •        Základom prevencie negatívnych javov je porozumenie jedinečnosti a odlišnosti detí v rôznorodých triednych kolektívoch. Rozmanitosti ľudí v spoločnosti, žiakov v triedach sa venovala preventistka Mgr. Janka Húsková, mestská policajtka z Martina, ktorá žiakom nášho 3. ročníka, žiakom  3.B triedy,  pripravila prednášku na tému „Každý sme iný“ pričom poukázala aj na dôsledky nežiadúceho správania v otázke šikanovania.

                    Prednáške predchádzala exkurzia v priestoroch Mestskej polície v Martine, kde nám bola predstavená každodenná práca mestského policajta.

            Veríme, že pre žiakov táto exkurzia bola prínosná, nie však konečná, nakoľko k danej téme máme pripravený ďalší workshop.

            Ako to už zvykom býva, aj my sme spojili užitočné s príjemným a deti po obohacujúcej prednáške preskúšali svoju finančnú gramotnosť v hračkárstve. Výlet sme si všetci patrične užili. 

                                                                                                                                                     Mgr.Erika Vrábliková

          • BEZ DROG

          •       Žiaci základných škôl predstavujú rizikovú skupinu vo vzťahu k drogám. Sú ovplyvnení svojim okolím – kamarátmi, ale i tými, ktorí v nich vidia perspektívnu klientelu – dílermi. Či sa nám to páči, alebo nie, je to fakt a žiaľ z roka na rok počet závislých na drogách stúpa.

                Keďže naša škola považuje za podstatné žiakov v tejto oblasti informovať, v piatok 29.9.2023 sme v spolupráci s občianskym združením BEZ DROG pripravili prednášku pre žiakov vybraných tried  - 7.B a 8.C, kde im odborník v danej oblasti, Peter Remper, porozprával o vplyve drog na emočnú, fyzickú oblasť tela. Pútavým, ale zároveň humorným spôsobom sa prednášajúci priblížil žiakom a témou „PRAVDA O DROGÁCH“ smeroval k podpore prevencie typu „kým nie je príliš neskoro“.

                   Z vyjadrení žiakov v spätnej väzbe vyplynulo, že prednáška bola pre nich prospešná a obohacujúca, a preto ju plánujeme realizovať aj v ďalších triedach našej školy.

            VE

          • Veľké ĎAKUJEME!

          • Školský klub detí ďakuje pánovi Kurčinovi za kúpenie kolobežiek pre všetky oddelenia ( 6 ks - dar ).

                             

                               Vychovávateľky ŠKD

          • Biela pastelka

          • Verejnej zbierka

                    Verejná zbierka na podporu ľudí so zrakovým postihnutím prebehla v našej škole dňa 22.9.2023,

            ktorá bola organizovaná našimi dobrovoľníčkami, žiačkami 8.A triedy – Karolínou Rendekovou a Sarah Simonovou. Zakúpením symbolickej pastelky a poskytnutím ľubovoľného príspevku do zbierkovej pokladničky sa nám jednoznačne (môžeme povedať) podarí pomôcť niekomu zmeniť život k lepšiemu.

            Spolu sme vyzbierali 277,16 €.  

            Ďakujem všetkým zúčastneným, prispievajúcim za to, že im nie je ľahostajný život nevidiacich a slabozrakých, za to, že sa vzájomne učíme robiť život krajším a lepším!

             

            Milí žiaci, rodičia, pedagógovia,

                   Pri príležitosti zapojenia sa našej školy do verejnej zbierky Biela pastelka, by sme Vás milí pedagógovia, rodičia a deti chceli vyzvať a poprosiť o poskytnutie finančnej pomoci ľuďom so zrakovým postihnutím.

                 Výnos s Bielej pastelky pomáha dofinancovať sociálne služby, výučbu, pomôcky, a iné tak, aby zrakovo znevýhodnení mohli mať kvalitnejší, ale aj  jednoduchší život v spoločnosti.

            Dňa 22.9.2023 budú žiaci našej školy zbierkovať v škole, na ulici v meste.

                  Obraciame sa preto najmä na Vás milí rodičia, a prosíme Vás v prípade, že máte záujem pomôcť ľuďom s takýmto znevýhodnením, aby ste sa s vašimi ratolesťami porozprávali o inakosti v spoločnosti,  pripomenuli im, že existujú aj ľudia, ktorí pre zrakové znevýhodnenie majú iné potreby, či vyžadujú aktivity a pomôcky, ktoré im život v bežnej spoločnosti môžu uľahčiť.  Zároveň ak máte spolu s deťmi záujem finančne prispieť, vaše dieťa tak môže urobiť v škole. V škole budú zriadené tímy, ktoré budú označené a budú chodiť po triedach za účelom vyzbierania finančnej zbierky (hodnotu finančného daru ponechávame na možnostiach, rozhodnutí  vašej rodiny).

            Bližšie informácie  o zbierke nájdete na webovej stránke: www.bielapastelka.sk

             

            https://bielapastelka.sk/wp-content/uploads/2023/08/BP_2023_TV.mp4

            Zároveň dávame do pozornosti rodičom, učiteľom menších detí –

            Rozprávky pre malé Pastelky - YouTube

                                                                                                                    

            Nevidiacich a slabozrakých možno podporiť:

            • 22.9. 2023 v uliciach miest a obcí po celom Slovensku
            • zaslaním SMS v hodnote 2€ na číslo 820 vo všetkých telekomunikačných sieťach
            • príspevkom na účet SK23 1111 0000 0014 3025 8006
            • príspevkom do stacionárnych pokladničiek umiestnených vo vybraných organizáciách a inštitúciách (aj v našej škole)
            • online darom prostredníctvom www.bielapastelka.sk
            • po vypočutí Rozprávky pre malé Pastelky (na youtube kanále s rovnomenným názvom)
            • bezhotovostne prostredníctvom ČSOB POS terminálov v uliciach (kartou, hodinkami, mobilom)

                                         

                                                         Veríme, že sa všetci spojíme pre dobrú vec! Ďakujeme a prajeme pekné dni!

              

                                                                                                                                                                ŠPT

          • Výsledková listina OŽaČ – 13 .09. 2023

          • Mestský  park Turčianske Teplice, Futbalové ihrisko Dolná Štubňa

            Poradie v 5. roč.

             5.B – 43 b.

             5.A – 42 b.

              5.C – 40 b.

                                          

            Poradie v 6. roč.

            6.D – 46 b.

             6.B – 44 b.

            6.A – 42 b.

            6.C – 39 b.

             

            Poradie v 7. roč.

                                         7.B – 51 b.                               

                                                                                     7.A – 50 b.                                                                            

             7.C – 47 b.    

                                                                                                                                                  

            Poradie v 8. roč.

            8.A – 55 b.

            8.B – 51 b.

            8.C – 47 b.

                                          

            Poradie v 9. roč. 

            9.D – 57 b.

            9.C – 51 b.

            9.B – 47 b.

                                                              9.A – 0 b. (mala na starosti organizačné

                                           zabezpečenie kurzu)

             

             

            Turčianske Teplice 18. 9. 2023                           Mgr. Rastislav Surma

                                                                                           vedúci kurzu OŽaČ