• Krajské kolo OSJL

          •     Ešte tesne pred prázdninami 12.2.sa uskutočnilo aj online krajské kolo OSJL. V najväčšej konkurencii so zmenenými pravidlami, keď do poslednej  disciplíny postúpili len prví piati, obstála naša Natália Šišková z 9.C veľmi dobre a stala sa úspešnou riešiteľkou krajskej olympiády. Urobila si tak sama pre seba  peknú bodku za štúdiom slovenčiny v základnej škole, my jej gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu.            VH 

          • Školské kolo Vajanského Martin – 2. stupeň Spojenej školy

          •       Dňa 26. 2. 2021 sa uskutočnilo vyhodnotenie školského kola recitačnej súťaže Vajanského Martin za 2. stupeň Spojenej školy.

                  Žiaci súťažili s videonahrávkami, na ktorých odprezentovali ukážky z poézie a prózy. Poctivo sa pripravovali, a to sa odrazilo aj na výbornej  kvalite. Členky poroty - Mgr. Svitačová, Mgr. Šuhajová a Mgr. Kolenová  - mali ťažkú úlohu vybrať tých najlepších. Ocenili ochotu žiakov pripravovať sa aj nad rámec školských povinností, pomoc rodiny pri natáčaní videí. Nie je to jednoduché, patrí vám veľká vďaka a obdiv! Veríme, že sa so všetkými recitátormi stretneme aj v budúcnosti v ďalšom ročníku súťaže.

             

            Výsledky školského kola za 2. stupeň Spojenej školy

            II. kategória (5.-6. ročník)

            POÉZIA

            1. miesto: Terézia Ondríková (6.B)
            2. miesto: Marek Považan (5.B)
            3. miesto: Alžbeta Kufová (6.A), Janka Pálešová (6.R)

            PRÓZA

            1. miesto: Alexandra Šuhajová (6.B)
            2. miesto: Zuzana Koraušová (5.A)
            3. miesto: Liliana Cibulová (5.A)

             

            III. kategória (7.-9. ročník)

            POÉZIA

            1. miesto: Andrea Kevická (9.C)
            2. miesto: Janka Kovalčíková (8.A)
            3. miesto: Viktória Mariana Černáková (8.C)

            PRÓZA

            1. miesto: Viktória Šišková (7.A)
            2. miesto: Adrián Ondrík (9.A)
            3. miesto: Timea Chabadová (7.A)

             

                 Víťazom gratulujeme, diplomy vám budú odovzdané po návrate do školy. Recitátori umiestnení na prvých dvoch miestach postupujú do okresného kola, ktoré sa bude konať v apríli. Držíme palce!

            IK

          • Remeslo má zlaté dno alebo Šikovné ruky našich piatakov.

          •         Viem, že sú mnohí ľudia presvedčení o tom, že dištančné vzdelávanie ani zďaleka nenahradí to prezenčné a určite sa často zamýšľajú aj nad tým, ako je vôbec možné vyučovať takýmto spôsobom praktické predmety. Moji usilovní piatačikovia sú ale dôkazom toho, že sa to dá. Takto na diaľku im posielam veľkú pochvalu, pracujú ako včielky, presne krok po kroku podľa mojich zadaní a postupov a aby sme boli v spojení, pracujem aj ja pekne s nimi. Myslím, že to zvládajú na výbornú. Nakuknutím do albumu sa o tom presvedčíte sami.

            Vyučujúca Ing. Gabriela Chvojková

          • Olympiády z biológie a z chémie

          •       Posledný týždeň pred jarnými prázdninami sa naši žiaci zapojili aj do olympiád z prírodovedných predmetov.

            pondelok 8.2. sa uskutočnilo okresné kolo biologickej olympiády, ktorého sa zúčastnili žiačky 8.D Lenka Erteľová a Ivka Erteľová. Umiestnili sa na prvých dvoch miestach, a postupujú teda do krajského kola, ktoré sa bude konať v marci.

                V piatok 12.2. sa deviataci zapojili aj do školského kola olympiády z chémie. V tomto prípade sme zaznamenali zhodný počet bodov na prvých dvoch miestach, takže o ich poradí rozhodol čas odovzdania. Okresného kola sa teda zúčastnia:

            1.miesto: Ema Košútová, 9.A

            2.miesto: Šimon Mazan, 9.C

                  Veľmi pekne ďakujeme všetkým, ktorí sa dobrovoľne zapojili do týchto súťaží. Postupujúcim žiakom gratulujeme a prajeme veľa šťastia v ďalších kolách olympiád!                                                                            DH

          • Okresné kolo olympiády z dejepisu

          •      Dňa 11.2. 2021 sa konalo okresné kolo Dejepisnej olympiády. Online test tvorili úlohy  z učiva príslušného ročníka z dejín stredoveku. Súťažiaci sa poctivo pripravovali so svojimi vyučujúcimi dejepisu. Materiály z obdobia stredoveku pre žiakov spracovala Mgr. Lucia Ľachká, čím im uľahčila štúdium náročnej témy. Teší nás, že všetci naši žiaci sú úspešní riešitelia!

             

            Výsledky okresného kola za ZŠ Ulica školská:

            kat. C (9. ročník) – Šimon Mazan 9. C (2. miesto)

            kat. D (8. ročník) – Boris Pesel 8. B (1. miesto), Vivienne Cipárová 8. D (2. miesto)

            kat. E (7. ročník) – Terézia Petránková 7. B (1. miesto), Nikola Musilová 7. B (2. miesto)

            kat. F (6. ročník) – Jakub Skypala 6. D (1. miesto), Roman Valaštík 6. D (2. miesto)

             

            Žiaci 7.- 9. ročníka postupujú do krajského kola, ktoré sa bude konať 22.3. Držíme im palce!

            IK

          • Dôležitý oznam

          • Nástup žiakov na prezenčné vyučovanie od 22.2.2021

                   Od 22.02.2021 (PONDELOK) prechádza prvý stupeň ZŠ Školská a ZŠ Horné Rakovce a maturitné ročníky Gymnázia Mikuláša Galandu na vyučovanie prezenčnou formou podľa podmienok covid automatu aktuálne platného na území SR, usmernení RUVZ Martin a platnej legislatívy SR, za dodržania prísnych hygienických opatrení.

               Podmienkou nástupu žiaka na prezenčné vyučovanie je odovzdanie čestného vyhlásenia zákonného zástupcu o bezinfekčnosti, ktoré sa nachádza v prílohe tohto oznamu alebo môže byť odovzdané elektronicky cez stránku edupage/aplikáciu.

                   Potvrdenie o negatívnom výsledku testu na ochorenie Covid 19  minimálne jedného zákonného zástupcu (ak žije dieťa vo viacerých domácnostiach, tak z každej domácnosti minimálne jeden) nesmie byť staršie ako 7 dní, rovnako to platí pre zamestnancov školy a plnoletých žiakov.

            O prípadných zmenách či aktualizácii vás budeme informovať.

            Vedenie Spojenej školy Školská 447/2, 039 01 Turčianske Teplice

            Dokumenty sú umiestnené na našej stránke v sekcii_AKTUÁLNE DOKUMENTY

                   Mesto Turčianske Teplice oznamuje občanom, že v nedeľu 21. februára bude na Spojenej škole na Horných Rakovciach otvorené odberné miesto na antigénové testovanie na Covid-19 v čase od 8,00 hod. do 18,00 hod. Obedná a dezinfekčná prestávka bude v čase 12,00 až 13,00 hod. Posledný odber bude v čase 11,45 pred obednou prestávkou a o 17,45 pred ukončením fungovania odberného miesta. Na testovanie nie je potrebné sa vopred objednať.

                    Aktuálne sú na území mesta Turčianske Teplice v prevádzke nasledovné antigénové testovacie miesta (odberové miesta):

            1. v budove Polikliniky Turčianske Teplice na Ul. 9. mája 438/15, Turčianske Teplice, prevádzkovateľ VÚC Žilina (vchod z Ulice 9. mája)

                Prevádzkový čas v pondelok až v sobobtu v čase od 08:00 hodiny do 16:00 hodiny (obedná a hygienická prestávka je v čase od 12:00 hodiny do 12:30 hodiny posledné odbery sú realizované pred prestávkou v čase o 11:30 hodine, resp. o 15:30 hodine pre ukončením prevádzky).

             

            2. na Ulici slobody č. 2 (pri objekte JAMAD café), Turčianske Teplice, prevádzkovateľ Váš Lekár, s.r.o.

                Prevádzkový čas v pondelok až sobota v čase od 08:00 hodiny do 16:00 hodiny (obedná a hygienická prestávka je v čase od 11:30 hodiny do 12:00 hodiny posledné odbery sú realizované pred prestávkou v čase o 11:10 hodine, resp. o 15:40 hodine pre ukončením prevádzky).

            3. v AUTOCAMPING-u Diviaky (v exteriéri), Červenej armády 1196/2, 03901 Turčianske Teplice, prevádzkovateľ: PROVITAE, s.r.o.

            Prevádzkový čas v pondelok až v nedeľu v čase od 09:00 do 13:00, po prestávke od 13:30 do 17:00. 

          • A K T U Á L N E

          • Vyučovanie na všetkých stupňoch škôl prebieha na Spojenej škole Školská 447/2 Turčianske Teplice z dôvodu nepriaznivej epidemiologickej situácie do odvolania DIŠTANČNOU FORMOU. 

            Pre rodičov kritickej infraštruktúry a tých, ktorí nemôžu pracovať z domu a doložia o tom potvrdenie, je k dispozícii ŠKD a MŠ elokovaneho pracoviska Horné Rakovce. Podmienky prijatia dieťaťa sa riadia pokynmi MŠVVŠ SR zo 4.2.2021. (Minimálne jeden rodič pre testovaný, test platný max 7 dní, nové čestné vyhlásenie o teste a GDPR. Nutné potvrdenie zamestnávateľa.)  

          • Blokádny chlieb – symbol života a nádeje

          •       Nielen v Petrohrade, ale aj v celom Rusku si pripomenuli 27.januára – 77. výročie prelomenia fašistickej blokády Leningradu.

                   My sme si tento deň a tieto udalosti pripomenuli 10.2.2021 v spolupráci s p. Gabrielou Turisovou, metodičkou z Ruského centra Prešovskej univerzity v Prešove, ktorá pre druhákov stredoškolákov a deviatakov ruštinárov túto online prednášku zorganizovala. Študentom porozprávala ako Leningrad hrdinsky bojoval za svoje mesto, akú nevyčísliteľnú hodnotu mal blokádny chlieb, čím bola významná Cesta Života. Študenti si mohli pozrieť denník Táni Savičevoj, ktorý pozná asi každý žiak v Rusku. Oboznámila nás so systémom varovania so zvukom metronómu a nápisoch na uliciach, či múzou blokády Leningradu, poétkou Oľgou Bergholz.

             Žiaci a študenti veľmi pozorne a so záujmom počúvali, na konci sa zapojili do diskusie.

                                                                                                          M.Šuhajová

          • 70. ročník Matematickej olympiády

          •        V stredu 27.1.2021 sa žiaci 5. ročníka zúčastnili na okresnom kole 70. ročníka Matematickej olympiády. Naši žiaci podali skvelé výsledky. Liliana Cibuľová a Lukáš Boďa sa umiestnili na 1. mieste  a Oliver Velocha na 5. mieste.

            Víťazom srdečne gratulujeme. 

            II

          • Školské kolo olympiády z BIO

          •         Počas online vyučovania sa uskutočnila aj biologická olympiáda pre žiakov 8. a 9. ročníka, taktiež online formou. Zapojilo sa 10 žiakov z našej školy, ôsmi z nich sa stali úspešnými riešiteľmi.

            Výsledky:

            1. Lenka Erteľová, 8.D
            2. Ivka Erteľová, 8.D
            3. Emka Košútová, 9.A

            Do okresného kola postupujú prvé 2 žiačky. Gratulujeme! Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili. :-)