• ZBER PAPIERA A HLINÍKA

          •  

            sa uskutoční od 2.5.2022 do 13.5.2022

             

            V čase od 7:00 - 8:00 hod. - pondelok - piatok

            a iba v STREDU aj od 15:00 - 17:00 hod.

             

            Zbiera sa ešte aj hliník, ktorý nebol zálohovaný!

             

            Ďakujeme, že chránite našu prírodu.

            Hliník a papier treba priniesť za budovu školy, na školský dvor.

          • Školský semafor je pre zlepšujúci sa vývoj epidemickej situácie POZASTAVENÝ.

          • Opatrenia, ktoré ostávajú aj naďalej v platnosti nájdete v dokumente

            USMERNENIE K BEZPEČNÉMU PROSTREDIU V ŠKOLÁCH A ŠKOLSKÝCH ZARIADENIACH POČAS PANDÉMIE OCHORENIA COVID-19 A MIMORIADNEJ SITUÁCIE“.

             

            Bezpríznakovosť

            - Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti (online cez Edupage školy) sa predkladá s cieľom zabezpečiť bezpečné prostredie v školách a školských zariadeniach za účelom zaistenia bezpečnosti a ochrany zdravia detí a žiakov podľa § 152 písm. c) zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní, a tak zachovať prezenčnú výučbu a minimalizovať riziko prerušenia výučby v triede. Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti Rodič predkladá pri nástupe do školy po každom prerušení dochádzky do školy a školského zariadenia v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ žiaka (Príloha č.1). V prípade, že rodič nepredloží „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, sa žiak považuje za príznakového, a je potrebné, aby rodič kontaktoval všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho bude ďalej usmerňovať. Ak žiak neprišiel v sprievode rodiča do školy a nepredložil „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, je potrebné žiaka umiestniť do izolačnej miestnosti a bezodkladne kontaktovať rodiča.

            Ospravedlnenie neprítomnosti

            - Podľa rozhodnutia ministra školstva rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní / dieťa s povinným predprimárnym vzdelávaním na 7 po sebe idúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia. Pri absencii viac ako 5 (žiak)/7 (dieťa s PPV) po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení (bez obmedzenia počtu ospravedlnení počas školského roka). Rodičia detí s nepovinným predprimárnym vzdelávaním „Potvrdenie od lekára“ nepredkladajú. Potvrdenie od lekára môže byť škole alebo rodičovi zaslané aj e-mailom; pokiaľ lekár nevie potvrdenie zaslať e-mailom, môže lekár o ňom školu informovať telefonicky.

          • BIOLOGICKÁ OLYMPIÁDA

          • Gratulujeme!

             

                  V poslednom období sa uskutočnili takmer všetky kolá biologickej olympiády vo všetkých kategóriách pre základné školy. V každej kategórii do vyššieho kola môžu postúpiť iba prví dvaja súťažiaci.

            V kategórii D sa zapojili žiaci 7. ročníka, pričom v školskom aj okresnom kole bolo poradie rovnaké:
            1.miesto: Martina Rakytová (7.A)
            2.miesto: Nina Svitačová (7.A)

            Žiaci 8. a 9. ročníka súťažili v kategórii C, teoreticko-praktickej časti. V školskom aj okresnom kole zvíťazili žiačky 8.A triedy – Timea Chabadová a Nina Gírethová. V krajskom kole boli obidve úspešnými riešiteľkami.

            Kategória E je špeciálnou kategóriou, ktorá je zameraná na poznávanie prírody. V časti „botanika“ sa zapojila žiačka 6.A triedy Zuzana Koraušová, ktorá sa umiestnila na 1.mieste v školskom aj okresnom kole. Krajské kolo ju čaká čoskoro, tak budeme držať palce!

            Víťazom blahoželáme, všetkým zapojeným žiakom ďakujeme a veríme, že súťaž absolvujú aj v budúcom školskom roku. J